Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Η στρατιωτική μέθοδος για να κοιμηθείς μέσα σε δυο λεπτά


Αν έχετε προβλήματα ύπνου κι έχετε δοκιμάσει πολλά πράγματα χωρίς αποτέλεσμα, τότε ο αμερικανικός στρατός ...
έχει μια λύση που μπορεί να σας κάνει να κοιμάστε μέσα σε 2 μόλις λεπτά.

Η μέθοδος αναπτύχθηκε στον στρατό για να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα που θα προέκυπταν από την αϋπνία αξιωματικών και στρατιωτών στον χειρισμό διάφορων πραγμάτων. 




Συνδυάζει χαλάρωση μυών, τεχνικές αναπνοής και με εικόνες που πρέπει να φέρεις στο μυαλό σου. Το ποσοστό της επιτυχίας της λέγεται πως είναι 96%!

Η τεχνική έγινε γνωστή από ένα βιβλίο του 1981. Οι στρατιώτες την χρησιμοποιούν ακόμα και στο πεδίο της μάχης, καθώς η έλλειψη ύπνου είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην ήττα. Και δεν είναι μόνο για στρατιώτες, αλλά και για πολίτες, που θα ήθελαν να κοιμηθούν σχεδόν αμέσως.

Η μέθοδός έχει δυο μέρη. Αρχικά κάποιος πρέπει να μην σκέφτεται σχεδόν τιποτα, κάτι που διαρκεί 1, 5 περίπου λεπτό (συν τα δυο λεπτά μέχρι να κοιμηθείς).


Η διαδικασία:

Χαλαρώστε τους μυς του προσώπου σας, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας, του σαγονιού και τους μυς γύρω από τα μάτια.

Χαμηλώστε τους ώμους όσο πιο πολύ γίνεται. Κατόπιν, χαλαρώστε το μπράτσο και τον βραχίονα του ενός χεριού και μετά του άλλου.

Εκπνεύστε και χαλαρώστε το στήθος σας.

Χαλαρώστε τα πόδια σας, πρώτα τους μηρούς και μετά τις γάμπες.

Στην συνέχεια, μετά από 10 δευτερόλεπτα ακόμη «αδειάσματος» του νου, οι ειδικοί προτείνουν να φέρνει κανείς στο μυαλό του μια από τις ακόλουθες τρεις εικόνες:

Ξαπλωμένος σε ένα κανό σε μια ήρεμη λίμνη και τίποτα άλλο, μόνο ο γαλάζιος ουρανός από πάνω

Χωμένος με μια μαύρη βελούδινη αιώρα, σε ένα κατασκότεινο δωμάτιο

Να επαναλαμβάνετε νοερά «μην σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι» συνεχώς για 10 δευτερόλεπτα

Το τελευταίο χρησιμοποιείται και σε διάφορα προγράμματα διαλογισμού. Αν είστε... βαριά περίπτωση και ανήκετε στο 4% που δεν είδε κανένα αποτέλεσμα μετά από 6 εβδομάδες προσπαθειών, ο αμερικανικός στρατός φρόντισε να προβλέψει και αυτό: «Το τελικό συμπέρασμα όσον αφορά σε έναν καλό αναζωογονητικό ύπνο είναι να κάνετε αυτό που ταιριάζει σε εσάς. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, το καλύτερο είναι να ακούει κανείς το σώμα του...».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs