Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

«Καλύτερα να πεθάνουν μερικοί ηλικιωμένοι παρά να καταστραφεί η οικονομία», λέει Αμερικανός αξιωματούχος


«Καλύτερα να πεθάνουν μερικοί συνταξιούχοι, παρά να καταστραφεί η οικονομία των ΗΠΑ». Όχι, δεν πρόκειται για ...
τα λόγια ενός οποιουδήποτε ανθρώπου, αλλά για τις δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνήτη του Τέξας, Νταν Πάτρικ.
Ο ίδιος, όπως αναφέρει ο Guardian σε δημοσίευμά του, εμφανίστηκε σε ενημερωτική εκπομπή του Fox News την Δευτέρα το βράδυ και όπως αποκαλύπτει το βίντεο, είπε πως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί κανονικά. «Θα επιστρέψουμε στην δουλειά μας, θα επιστρέψουμε στην ζωή μας, θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Μην θυσιάσετε την χώρα, μην το κάνετε αυτό», δήλωσε ο Ρεπουμλπικανός.

O Πάτρικ τόνισε επίσης πως φοβάται ότι οι περιορισμοί της δημόσιας υγείας για την πρόληψη του κορονοϊού θα μπορούσαν να τερματίσουν την ζωή των Αμερικανών έτσι όπως την ήξεραν μέχρι πρόσφατα ενώ συμπλήρωσε πως είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει και την δική του υγεία για να προστατεύσει την οικονομία και τα εγγόνια του.

«Αυτό δεν με καθιστά γενναίο ή ευγενή ή κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παππούδες σαν και εμένα εκεί έξω», διευκρίνισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους του Fox News, δήλωσε πως συνομιλεί με πολλούς ανθρώπους που δεν θέλουν να θυσιαστεί η οικονομία της χώρας τους.

«Θα βιώσουμε μια πλήρη κατάρρευση. Η ύφεση, η κατάθλιψη είναι πράγματα που θα πρέπει να περιμένουμε για πολλούς μήνες. Όπως είπε και ο πρόεδρος Τραμπ, το ποσοστό θνησιμότητας εξαιτίας του κορονοϊού, είναι τόσο χαμηλό που αναρωτιέμαι πρέπει να κλείσουμε ολόκληρη την χώρα γι’ αυτό;»


Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα o υψηλόβαθμος σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που φέρεται να είχε δηλώσει πως και «αν κάποιοι συνταξιούχο, τι να γίνει;», διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα των Sunday Times.

H εφημερίδα ανέφερε σε ρεπορτάζ της πως ο Ντομινίκ Κάμινγκς σε σύσκεψη σχετικά με την στρατηγική της κυβέρνησης για την εξάπλωση της επιδημίας κορονοϊού είχε υποστηρίξει την λογική να «χτίσει» η Βρετανία μια ανοσία της αγέλης και έθετε ψηλά στις προτεραιότητες του θέματα ο οικονομίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs