Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Κύπρος: Έκρηξη βόμβας σε ειδησεογραφικό όμιλο - Αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σήμερα τα ξημερώματα


Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ειδησεογραφικού ομίλου MC Digital Media, στη Λεμεσό, σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, με την ...
Αστυνομία να εξετάζει «όλα τα ενδεχόμενα». 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στην είσοδο του ομίλου MC στη Λεμεσό και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Σωτηριάδης επεσήμανε ότι στο σημείο βρίσκεται πυροτεχνουργός και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις. Όπως είπε, οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και η Αστυνομία δεν έχει κάτι στα χέρια της για να προσδιορίσει την κατεύθυνση της εγκληματικής αυτής ενέργειας εις βάρος του ειδησεογραφικού ομίλου.

«Είναι στόχος της Αστυνομίας η άμεση εξιχνίαση με τη σύλληψη των δραστών και η παραπομπή τους ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε. Ερωτηθείς για το αν στόχος ήταν οι δραστηριότητες του ομίλου, ο κ. Σωτηριάδης εξέφρασε ανησυχία λέγοντας ότι «η Αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα». 


«Δεν θα φιμωθούμε» διαμηνύει η MC Digital Media 

Σε δηλώσεις του από τα γραφεία του ομίλου, ο επικεφαλής Χρήστος Μαραγκός απηύθυνε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα αποτελέσουν κίνητρο εκφοβισμού και φίμωσης για κανένα». Καταδικάζοντας την τοποθέτηση βόμβας, ο κ. Μαραγκός, τόνισε ότι είναι ενέργειες που πεισμώνουν για συνέχιση της σωστής δημοσιογραφίας. 

Καταδίκη και από την κυπριακή κυβέρνηση Σε γραπτή του δήλωση, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει μετά βδελυγμίας τη βομβιστική επίθεση κατά του συγκροτήματος διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης Cyprus Times», προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδους αξίας για τη δημοκρατία μας». 

«Η Πολιτεία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», διαβεβαιώνει ο κ. Κούσιος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs