Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Λευκός χαλβάς με ινδοκάρυδο


Υλικά

¾ κούπας ελαιόλαδο

1,5 κούπα σιμιγδάλι χοντρό ...
¾ κούπας καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο)





Σιρόπι:

3,5 κούπες νερό

½ κούπα χυμό πορτοκαλιού

2,5 κούπες ζάχαρη
Ξύλο κανέλας, φλούδα πορτοκαλιού, λίγα γαρύφαλλα καρφάκια


Για τη διακόσμηση:

Καρύδα, φρούτα γλασσέ ή κερασάκια μαρασκίνο


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση αφαιρούμε προσεκτικά τον αφρό που σχηματίζεται. Αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά και αποσύρουμε από το μάτι. Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τα μυρωδικά.


Για τον χαλβά

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει (πριν καπνίσει) προσθέτουμε το σιμιγδάλι σαν βροχή, ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι να αλλάξει χρώμα αλλά όχι να καεί και να σκουρύνει. Αρχίζουμε με μια κουτάλα να προσθέτουμε σιρόπι, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί πριν ρίξουμε το επόμενο.

Όταν έχουμε προσθέσει πάνω κάτω τα 2/3 του σιροπιού προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το σιρόπι ως ότου τελειώσει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε το χαλβά να απορροφήσει τα όποια υγρά του και να μισοκρυώσει. Αδειάζουμε σε φόρμα της επιλογής μας και στρώνουμε την επιφάνεια. Όταν κρυώσει εντελώς αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με επιπλέον καρύδα, κομμάτια φρούτων γκλασαρισμένα ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs