Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Η πιο μοναχική πριγκίπισσα στον κόσμο - Δεν μπορεί να παντρευτεί, ούτε να εργαστεί


Σε όλα τα παραμύθια τα κορίτσια ονειρεύονται να γίνουν πριγκίπισσες, στη πραγματική ζωή όμως ...
τα πράγματα μερικές φορές γίνονται αρκετά πολύπλοκα, με αποτέλεσμα οι πριγκίπισσες να είναι δυστυχισμένες και να θέλουν να ανταλλάξουν τους τίτλους τους με τη ζωή ενός κοινού θνητού.




Η πριγκίπισσα Τόσι, γνωστή και ως πριγκίπισσα Αΐκο, είναι το μοναδικό παιδί του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, ο οποίος ανέβηκε στον «Θρόνο των Χρυσανθέμων» πέρυσι, στα 59 του χρόνια.

Τα πράγματα όμως στη παλαιότερη μοναρχία στο κόσμο, είναι αρκετά δύσκολα για αυτήν. Δεν πήγε στη στέψη του πατέρα της, καθώς σαν γυναίκα δεν έχει αυτό το δικαίωμα.Η πριγκίπισσα Τόσι, γνωστή και ως πριγκίπισσα Αΐκο, είναι το μοναδικό παιδί του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, ο οποίος ανέβηκε στον «Θρόνο των Χρυσανθέμων» πέρυσι, στα 59 του χρόνια.


Δεν μπορεί να ανέβει στο θρόνο, γιατί είναι γυναίκα. Μπορεί να παντρευτεί, μόνο ευγενή, αλλά στην Ιαπωνία, δεν υπάρχει κανένας πλέον ευγενής. Αν παντρευτεί κοινό θνητό, χάνει όλη τη περιουσία της. Κάτι που έχει συμβεί και σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, που απαρνήθηκαν τον τίτλο για να κάνουν οικογένεια.

Η Τόσι έχει πέσει θύμα bullying στο σχολείο, με αποτέλεσμα να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, με τον Tύπο να μιλάει για την θλιμμένη πριγκίπισσα. Υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στο νόμο περί μοναρχίας, καθώς υπάρχει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο να μην υπάρχει διάδοχος σε 20 χρόνια.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs