Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Πόσα είδη απιστίας υπάρχουν σύμφωνα με τους ειδικούς; Θα εκπλαγείτε


Η Dana Weiser, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Texas Tech University έκανε έρευνα για το τι θεωρεί ο κόσμος απιστία και ...κυριολεκτικά πήρε πάνω από εκατό διαφορετικές απαντήσεις. Απιστία δεν είναι μόνο το σeξ και η ειδικός το εξηγεί.

 

Δείτε παρακάτω τι θεωρείται απιστία και πότε είναι σημάδι κόπωσης μια σχέσης.


Η σωματική έλξη και επαφή

Τα φιλιά και τα χάδια είναι η συχνότερη μορφή απιστίας. 9 στις 10 φορές όταν αποκαλυφθεί οδηγεί σε χωρισμό και δείχνει σημαντικά προβλήματα στη σχέση, όχι αξεπέραστα όταν γίνεται από άνδρες, αλλά όταν η γυναίκας της σχέσης κάνει την απιστία τα πράγματα είναι σοβαρά.


Συναισθηματική απιστία

Αν και πιο ανώδυνη είναι πιο επικίνδυνη όταν υπάρχει καθημερινή επαφή, συναισθηματικό δέσιμο και ενδιάφερον για τον άλλον. Μπορεί το σeξ να είναι απλά μια εκτόνωση από τη σχέση σου, αλλά όταν αναπτύσεις αισθήματα τα πράγματα σοβαρεύουν και χωρίς να το καταλαβαίνεις σε οδηγεί σε απομάκρυνση από τη σχέση σου, χωρίς επιστροφή.


Οι φαντασιώσεις

Το να φαντασιώνεσαι άλλους την ώρα του σeξ με τη σύντροφό σου οι ειδικοί λένε ότι είναι φυσιολογικό. Το να φαντασιώνεσαι όμως συνέχεια ένα συγκεκριμένο άτομο, ίσως σε οδηγήσει εμμονή και να βάψει μακροπρόθεσμα τη σχέση σου.


Η οικονομική απιστία

Το να κάνεις οικονομικά σχέδια χωρίς να υπολογίζεις τη σύντροφό σου, να κρύβεις εισοδήματα, να μην λαμβάνεις τη γνώμη της στις αποφάσεις σου τότε δείχνει μια κόπωση στη σχέση. Το χρήμα σε μια σχέση είναι εξουσία και πολλές φορές οδηγεί σε χωρισμό.


Η κρυφή ζωή στα social

Η συχνοτερη μορφή απιστίας στις μέρες, αφού τα σόσιαλ έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά. Είναι η ευκολότερη μορφή απιστίας αφού δεν απαιτεί απουσία από το σπίτι. Μακροπρόθεσμα οδηγεί σε χωρισμό, αφού μια παράλληλη ζωή φέρνει αλλαγές που δεν καταλαβαίνουμε ότι γίνονται.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs