Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Τρία βότανα που θα μειώσουν το άγχος σου - Θα σου καλμάρουν τα νεύρα και θα ρίξουν την ένταση που μπορεί να αισθάνεσαι γενικά


Περνάμε μια δύσκολη περίοδο, το μόνο σίγουρο. Η πανδημία και το lockdown έχουν κάνει τα νεύρα μας χάλια και ...το άγχος λόγω της κατάστης ολοένα και μεγαλώνει. Φυσικά, σαν γυναίκα έχεις που έχει τα δικά σου με τις ορμόνες και τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, έρχονται τώρα και οι εξωτερικές συνθήκες για να επειδώσουν την κατάσταση.

 

Υπάρχουν όμως κάποιοι φυσικοί τρόποι που μπορούν να σε κάνουν να ηρεμήσεις και να δυναμώσουν και την υγεία σου. Επίσης σημαντικό ρόλο στην καταπόλεμηση του άγχους μπορεί να παίξει και η άσκηση, η οποία σε εκτονώνει άπειρα και διώχνει κάθε αρνητικό συναίσθημα με τις ενδορφίνες της.

Τρία βότανα λοιπόν μπορούν να αλλάξουν την διάθεση σου και να σε κάνουν να χαλαρώσεις άμεσα. Διάβασε για αυτά, παρακάτω και δοκίμασε τα.


Χαμομήλι

Είναι το τέλειο ρόφημα για να διώξει τον εκνευρισμό σου και να σε ηρεμήσει. Κάποιες από τις χημικές ενώσεις του, έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου, όπως κάνουν και τα φάρμακα για την μείωση του άγχους. 


L-θεανίνη (πράσινο τσάι)

Λέγεται ότι οι Ιάπωνες βουδιστές μοναχοί μπορούν να κάνουν διαλογισμό για ώρες και ένας λόγος που τους βοηθά να είναι σε αυτήν την κατάσταση, είναι ένα αμινοξύ που υπάρχει στο πράσινο τσάι που αυτοί πίνουν καθημερινά και ονομάζεται L-θεανίνη. Η συγκεκριμένη ουσία βοηθά στην μείωση του αυξημένου καρδιακού παλμού και της αρτηριακής πίεσης, ενώ σε ορισμένες έρευνες έχει αποδειχτεί ότι όντως μείωσε το άγχος των ανθρώπων που την έλαβαν.


Βαλεριάνα

Είναι γνωστή για το ότι λειτουργεί σαν φυσικό ηρεμιστικό και αποτελεί τον τέλειο τρόπο για την ανιτμετώπιση της αϋπνίας, μιας και περιέχει σημικές ενώσεις με ηρεμιστική δράση. Οι περισσότεροι άνθρωποι την λαμβάνουν με την μορφή κάψουλας ή τσαγιού.
Φωτογραφία από τον χρήστη Lisa Fotios στο Pexels

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs