Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Η γκάφα του εργοστασίου που έκανε αυτό το iPhone, 11 φορές πιο ακριβό από τα υπόλοιπα


Ένας Ιάπωνας που προσπαθούσε για μήνες να πουλήσει ένα iPhone 11 Pro βρέθηκε ξαφνικά ...γεμάτος από δελεαστικές προσφορές από αγοραστές αφού οι φωτογραφίες της συσκευής του έγιναν viral και αντικείμενο fake news που κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα.



Κάποια στιγμή λοιπόν ένας χρήστης της Νότιας Κορέας ανέφερε πως βρήκε ένα iPhone με ένα... λανθασμένο λογότυπο της Apple που είχε τιμή 2.700 $. Η εξήγηση ήταν ότι ο ποιοτικός έλεγχος της Apple είναι τόσο αυστηρός που κάθε φορά που μια συσκευή έχει κάποιο σφάλμα, ακόμη και ασήμαντο, γίνεται κάπως... συλλεκτική.

Μόνο που, αποδείχθηκε, όπως πολλές άλλες ιστορίες στο Διαδίκτυο, αυτό ήταν απλώς ψεύτικες ειδήσεις. Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν αρχικά στο Twitter από έναν μικρό λογαριασμό. Στο αρχικό tweet, ο συγγραφέας έγραψε ότι το λάθος iPhone που είχε πωληθεί για 2700 $, επειδή το ελάττωμα ήταν τόσο σπάνιο, "1 στα 100 εκατομμύρια ή πιθανώς ακόμη πιο σπάνια". Αυτό φυσικά στέκει μόνο για όσους θέλουν να το πιστέψουν και θεωρούν πως κάτι τέτοιο αποτελεί επένδυση για το μέλλον και θέλουν να δώσουν παραπάνω χρήματα. Δεν το πιστεύει όμως η Apple!


Ο ιδιοκτήτης του Apple iPhone 11 Pro πάντως διευκρίνισε ότι ήταν ένα iPhone 11 Pro Max και ότι είχε πραγματικά ταλαιπωρηθεί για να το πουλήσει, επειδή κανείς δεν ήθελε να αγοράσει ένα iPhone με κατασκευαστικό ελάττωμα. Τώρα όμως και ενώ έχει μεγάλες προσφορές, δεν το δίνει!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs