Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Σαν σήμερα: Πως πήρε το όνομα της η «Mercedes» Ονόμασε όλα τα αυτοκίνητα της με αυτό το όνομα στις 23 Ιουνίου του 1902


Το όνομά της αποτελεί ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Mercedes εδώ και ...δεκαετίες έχει κερδίσει με το σπαθί της μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους. Πάντως, το όνομα δεν ίσχυε πάντα. Πόσο μάλλον άλλωστε όταν είναι ισπανικό, ενώ πρόκειται για γερμανική εταιρεία.Το 1890 ιδρύθηκε στη Στουτγάρδη η εταιρεία αυτοκινήτων Daimler-Motoren-Gesellschaft. Όλοι μάλλον θα συμφωνήσουμε ότι από άποψη marketing, το όνομα δεν λέει και πολλά. Από το 1896, ο πάμπλουτος Αυστριακός επιχειρηματίας Emil Jellinek, είχε αρχίσει να πουλά τα αυτοκίνητα με μεγάλη επιτυχία, ενώ από το 1899 τα χρησιμοποιούσε για να τρέχει σε αγώνες στη γαλλική Ριβιέρα, κερδίζοντας πολλούς από αυτούς. Το αυτοκίνητό του ήταν το 1899 το πιο γρήγορο, φτάνοντας μέχρι τα 35 χλμ./ώρα.

Όμως ο Jellinek δεν ήταν ακόμα ευχαριστημένος. Ήθελε ένα sport αυτοκίνητο που θα έτρεχε περισσότερο στους αγώνες. Το μοντέλο αυτό τελικά έγινε πραγματικότητα το 1901 και το Jellinek του έδωσε το όνομα Mercedes, το οποίο το εμπνεύστηκε από την 11χρονη τότε κόρη του Mercedes Jellinek. Το Mercedes στα ισπανικά σημαίνει «θεία χάρη».

Στις 23 Ιουνίου του 1902, η εταιρεία αποφάσισε να ονομάσει όλα της τα αυτοκίνητα Mercedes, αλλά κράτησε το όνομα της μέχρι και το 1926, όταν ενώθηκε με την εταιρεία Benz. Τότε προέκυψε το όνομα Mercedes - Benz, άνω ο όμιλος που ανήκαν τα αυτοκίνητα ονομαζόταν Daimler - Benz.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs