Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Πάτρα: Τι κατέθεσε ο 35χρονος που του έβαλαν φωτιά όταν πήγε να πει τα κάλαντα – Παρέμβαση Θεοδωρικάκου


Εντολή να διερευνηθεί σε βάθος το εξοργιστικό περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα με ...έναν 35χρονο Ρομά τον οποίο υποχρέωσαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και τού έβαλαν φωτιά, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο 35χρονος πέρασε το κατώφλι της Ασφάλειας Πατρών και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είπε στους αστυνομικούς ότι τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς όπως περιγράφονται, ενώ ο ίδιος είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Δήλωσε επίσης πως στην συγκεκριμένη επιχείρηση πηγαίνει συχνά, για να αναζητήσει παλιά υλικά. Η Αστυνομία στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης θα αναζητήσει υλικό για την υπόθεση και θα το παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Το χρονικό της υπόθεσης

Αυτό που συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ξεπέρασε κάθε όριο. Ο άνδρας πήγε σε επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- αρχίζουν να τον κοροϊδεύουν. Έπειτα από λίγο, κάνοντας έτσι απλά την πλάκα τους, του προτείνουν να καθίσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, pelop.gr.

Ο άνδρας υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει το «Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά». Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταματά εκεί. Ένας από την παρέα, τού πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και τού βάζει φωτιά.

Κάποιος άλλος, βιντεοσκοπεί τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες. Ο άνδρας αρχίζει να ουρλιάζει. Προσπαθεί να τις σβήσει και ευτυχώς τα καταφέρνει γρήγορα, γλιτώνοντας από σοβαρά εγκαύματα, την τελευταία στιγμή.



Όταν τους απειλεί με μηνύσεις, η παρέα προσπαθεί, πια, να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει. Το γεγονός κάνει γρήγορα τον γύρο της πόλης, προκαλώντας αντιδράσεις, ενώ κάποιοι πολίτες ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα του επικίνδυνου «καψονιού» απεικονίζουν, καρέ-καρέ, τον ρατσιστικό βασανισμό του 35χρονου. Η απάνθρωπη σκηνή βασανισμού ανέβηκε στα social media ως «στόρι» στο προφίλ ενός από τους δράστες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs