Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Μπυροκοιλιά» : Ήρθε για να… μείνει!

H μπύρα είναι γνωστό πως έχει αρκετές θερμίδες. 

Το ίδιο και τα σνακ και οι ξηροί καρποί που τη συνοδεύουν. Γιατί όμως οι προσλαμβανόμενες θερμίδες «κατασκηνώνουν» στην κοιλιά των ανδρών;

Όταν πίνετε μπίρα, το συκώτι σας ...δουλεύει πυρετωδώς για να αποτοξινώσει το αλκοόλ. Τώρα προσθέστε πατατάκια, φιστικάκια, στραγαλάκια κ οι θερμίδες ήρθαν για να μείνουν.

Μια μπύρα υπολογίζεται ότι αναλογεί σε 150 θερμίδες οι οποίες γίνονται εμφανείς στην κοιλιακή χώρα.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Είναι προφανές ότι συνδέεται με το φύλο και την ηλικία. Μετά την ηλικία των 35 ο μεταβολισμός των περισσότερων ανθρώπων επιβραδύνει. Λίγο η καθιστική ζωή, λίγο τα απανωτά παιχνίδια στην τηλεόραση και ιδού το σωσίβιο.

Ενώ οι άνδρες έχουν την τάση να παίρνουν το βάρος στην κοιλιά, οι αποθήκες λίπους των γυναικών συνήθως πηγαίνουν στους γλουτούς και τους γοφούς τους.

Τι πρέπει να κάνετε;

Να περιορίσετε την κατανάλωση μπύρας σε συνδυασμό με την κατανάλωση σνακ και ξηρών καρπών.

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας, σε συχνότητα που θα σας επιτρέπει να κάνετε τις ‘παρασπονδίες’ σας, χωρίς να βάζετε κιλά. (εάν είστε περισσότερο ‘γλετζές’ από αθλητικός τύπος, επιδοθείτε στο χορό, για παράδειγμα δοκιμάστε ‘μπύρα και τουίστ’.)

Έχετε κατά νου, ότι αν δεν προσέξετε τότε το «μπυροκοίλι» θα μεγαλώνει και θα μεγαλώνει και θα ταλαιπωρηθείτε πολύ να το αποβάλλετε.

Μην ξεχνάτε ότι το κοιλιακό λίπος ευθύνεται για ένα σωρό ασθένειες που μπορεί να προκύψουν. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs