Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

«Απειλούσε ότι θα σκοτώσει τα εγγόνια μου»

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του 39χρονου στο Αστρος από τον ίδιο του τον πατέρα. Η απολογία του παιδοκτόνου αποκάλυψε ....
τις αιτίες της άγριας δολοφονίας καθώς ο 75χρονος είπε ότι ο γιος του χτυπούσε συχνά τον ίδιο και τη μητέρα του για οικονομικές διαφορές που είχαν.

Μάλιστα, ο γιος είχε φτάσει, μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορο του 75χρονου να απειλεί ότι θα σκοτώσει και τα επτά εγγόνια της οικογένειας, τα παιδιά, δηλαδή, των τριών αδερφών του. Το Πάσχα, συμπλήρωσε ο δικηγόρος, είχε φτάσει στο σημείο να τους δέσει, να τους χτυπήσει και να βιντεοσκοπήσει όλα όσα έκανε.

Ο πατέρας και η μητέρα του θύματος, που οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή Ναυπλίου, πήραν νέα προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη.

Ο δολοφόνος είπε ότι είχε διώξει τη γυναίκα του και περίμενε τον 39χρονο στο σπίτι. Εκείνος μόλις έφτασε πήρε μια γλάστρα από την αυλή και την πέταξε στο μπαλκόνι που βρισκόταν ο πατέρας του.

«Η μάνα σου λείπει. Εσύ δεν έχεις κλειδιά; του φώναξα» αναφέρει ο 75χρονος και συνεχίζει: «Τον πυροβόλησα με το δίκαννο με ένα μονόβολο. Επεσε κάτω».

Στη συνέχεια τον πλησίασε και του φώναζε «Ποιο πόδι θα μου έκοβες, το αριστερό; Πάρε μία! Θα μου έκοβες και το δεξί; Πάρε κι άλλη!» πυροβολώντας συνεχώς τον γιο του.

Σύμφωνα με τo imerisia.gr o κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι αφού σκότωσε τον 39χρονο, έβαλε τη σορό του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, οδήγησε σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, σταμάτησε στις όχθες του Τάνου ποταμού και εκεί έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Ο 75χρονος όπως δήλωσε στην αστυνομία, πριν από οκτώ χρόνια είχε πάει στην τοπική Εισαγγελία ζητώντας μέτρα προστασίας από τις βιαιοπραγίες του γιου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θέλοντας να αποπροσανατολίσει τις έρευνες είπε στους αστυνομικούς ότι «ο γιος του έφυγε μ ένα σκούρο αμάξι με τρεις γεροδεμένους, κοντοκουρεμένους και πριν φύγει – υποτίθεται – του δήλωσε ότι … «πατέρα αν μ “αφήσουν οι φίλοι μου να γυρίσω θα τα πούμε πάλι».

Ο πατέρας του, που εργάζεται τα τελευταία χρόνια σαν αγρότης – όπως προκύπτει από την δικογραφία – είχε αποφασίσει να δώσει αυτό το σπίτι σε δύο άλλα μέλη της οικογένειάς του. Κάτι που φαίνεται να είχε προκαλέσει την οργή του 39χρονου, ο οποίος δύο τρεις φορές τον χρόνο κατέβαινε στο Αστρος με απαίτηση να αλλάξει ο πατέρας του την σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο 75χρονος που αρχικά δήλωνε άγνοια για την τύχη του γιου του, είπε στους αστυνομικούς ότι «ο 39χρονος τον πίεζε ασφυκτικά για να κληρονομήσει το σπίτι, τον κτυπούσε κι ότι ο ίδιος είχε αναγκασθεί, πριν μερικά χρόνια, να πάει στην Εισαγγελία ζητώντας σχετική βοήθεια».

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Δευτέρας απολογήθηκαν οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο αδελφός του 75χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτα και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, ενώ κατηγορείται για περιύβριση νεκρού και εμπρησμό.

Την ίδια γραμμή ακολούθησε και η σύζυγός του υποστηρίζοντας ότι δεν ήξερε τίποτα για τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο γαμπρός του 39χρονου θύματος, φέρεται να υποστήριξε ότι την ημέρα της δολοφονίας βρισκόταν σε άλλη περιοχή αρκετά μακριά από το Αστρος και αφέθηκε και αυτός ελεύθερος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs