Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ο πρώην της Βεργκάρα ζητάει πίσω τα… κατεψυγμένα έμβρυά του


Αυτή η είδηση μοιάζει βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως, ένα πρώην ζευγάρι βρίσκεται ...
πραγματικά στα δικαστήρια διεκδικώντας τα κατεψυγμένα έμβρυά του.

Όλα ξεκίνησαν το 2013 όταν η Σοφία Βεργκάρα (τότε 41 ετών) και ο αρραβωνιαστικός της επιχειρηματίας Νικ Λεμπ (τότε 38) ήθελαν να προχωρήσουν σε γάμο και να αποκτήσουν παιδιά. Ωστόσο οι γιατροί της σταρ δεν της επέτρεπαν να κυοφορήσει καθώς στο παρελθόν είχε ασθενήσει από καρκίνο.

Έτσι το ζευγάρι προχώρησε σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Η Βεργκάρα, σύμφωνα με το MarieClaire, έδωσε τα ωάρια, ο Λεμπ τα σπερματοζωάρια και η γονιμοποίηση έγινε στο εργαστήριο. Λίγες μέρες μετά προέκυψαν δύο θηλυκά έμβρυα τα οποία καταψύχθηκαν μέχρι να βρεθεί η παρένθετη μητέρα που θα τα φιλοξενούσε στη μήτρα της. Μάλιστα, η Βεργκάρα το είχε προτείνει σε μία βοηθό της και της έκανε ακριβά δώρα (λέγεται ότι έφταναν στο ύψος των 200.000 δολ.) μέχρι να δεχτεί. Όμως η βοηθός αρνιόταν.

Το Νοέμβριο του 2013 το ζευγάρι υπέγραψε μία κοινή συμφωνία δεσμευόμενο ότι κανένα από τα δύο μέλη δεν μπορούσε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε πράξη σχετικά με τα έμβρυα χωρίς την κατάθεση του άλλου.

Το ζευγάρι δεν τα πήγε καλά. Το Μάιο του 2014 ανακοίνωσαν το χωρισμό τους και λίγους μήνες μετά η σταρ άρχισε να εμφανίζεται δημόσια με την καινούργια της σχέση, τον 37χρονο Τζόι Μανγκανιέλο του True Blood.

Και τι απέγιναν τα έμβρυα που περίμεναν στην κατάψυξη; Μαθαίνοντας ότι η Βεργκάρα ζήτησε την καταστροφή τους, ο Λεμπ της έκανε μήνυση.

«Πάντα πίστευα ότι η ζωή ξεκινάει από τη σύλληψη και ότι κάθε έμβρυο είναι μια ζωή στο ταξίδι προς τη γέννηση» εξηγεί σε γραπτή δήλωσή του ο Λεμπ. «Δημιούργησα αυτά τα δύο θηλυκά έμβρυα με την πρόθεση να τα φέρω στη ζωή και όχι στην καταστροφή γιατί πάντα ονειρευόμουν να γίνω πατέρας. Στο παρελθόν πρόσφερα στην πρώην μου τη δυνατότητα να παραιτηθεί από κάθε είδους γονικές ή οικονομικές υποχρεώσεις και τη έδωσα ακόμη και τη δυνατότητα να ασχοληθεί με το παιδί στο μέλλον, αν αλλάξει γνώμη. Αναλαμβάνω την υπευθυνότητα να γίνω γονέας με σοβαρότητα».

«Το να δημιουργείς ένα έμβρυο με τον κλασικό τρόπο μπορεί να οδηγήσει σε γονικές υποχρεώσεις ακόμα και όταν ένας άνθρωπος δεν θέλει να γίνει γονιός. Όταν ένας άντρας ΘΕΛΕΙ να γίνει πατέρας και απαλλάσσει το άλλο μέλος από αντίστοιχες υποχρεώσεις, πρέπει να εισακούγεται».

«Ο Νικ θέλει να γίνει πατέρας και θα κάνει τα πάντα για να διασώσει αυτά τα δύο θηλυκά έμβρυα» λένε άνθρωποι από το περιβάλλον του. «Ο Νικ έχει επενδύσει συναισθηματικά σε αυτές τις κόρες».

Ο δικηγόρος της Βεργκάρα απαντάει πως «οι ισχυρισμοί ότι η πελάτισσά μου θέλει να καταστρέψει τα έμβρυα δεν έχουν βάση. Πάντα υποστήριζε ότι πρέπει να μείνουν στην κατάψυξη».

Η Βεργκάρα έχει ένα γιο, τον 23χρονο Μανόλο, και είναι αρραβωνιασμένη με τον Τζόι Μανγκανιέλο από το Δεκέμβριο του 2014. Έχει ήδη μιλήσει για την προοπτική να κάνει παιδιά μαζί του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs