Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πάνω από 2000 επιπλέον αστυνομικοί για τη φύλαξη της Αιώνιας Πόλης


Ενισχύεται η φύλαξη ευαίσθητων στόχων, όχι μόνο συμβόλων αλλά και χώρων όπου συχνάζουν νέοι.

Να εντατικοποιηθεί η ....φύλαξη των πάνω από χιλίων ευαίσθητων στόχων που έχουν προσδιορισθεί στη Ρώμη, αποφάσισαν οι ιταλικές αρχές, με την δραστηριοποίηση δυο χιλιάδων επιπλέον αστυνομικών.

Έμφαση δίνεται σε περιοχές που συχνάζουν νέοι, ιδίως δε σε συναυλίες, πέρα από μνημεία, πρεσβείες και θεσμικά κέντρα, ενώ το σχέδιο προβλέπει περαιτέρω έντονη αστυνομική παρουσία σε μετρό και λεωφορεία.

Το όλο σχήμα συνιστά «γενική πρόβα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ενόψει της τελετής εγκαινίων του Αγίου Έτους των καθολικών η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο διευθυντής αστυνομίας της ιταλικής πρωτεύουσας Νικολό Ντ΄’Αντζελο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν σωματικές έρευνες σε κεντρικές, πολυσύχναστες πλατείες, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, οι έλεγχοι και η αστυνομική παρουσία έχουν αυξηθεί εμφανώς στις περιοχές του Αγίου Πέτρου, του σταδίου «Ολίμπικο», στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και σε όλα τα κύρια μνημεία της Ρώμης, αρχίζοντας από το Κολοσσαίο και το σιντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τέλος, από τις 8 Δεκεμβρίου η ζώνη απαγόρευσης πτήσεως θα επεκταθεί σε όλο τον εναέριο χώρο της ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ τελειοποιείται σύστημα το οποίο δεν θα επιτρέπει τις πτήσεις drones, μέσω ισχυρών παρεμβολών στην εκπομπή του σήματος που τα κατευθύνει εξ αποστάσεως.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs