Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Η γυναίκα … λάστιχο της Ευρώπης είναι Ελληνίδα


Μιλάμε για την πρώτη και μοναδική πτυχιούχο στην Ελλάδα σε ένα πολύ νέο είδος της yoga, τη Buti Yoga. Ο λόγος για την Ειρήνη Δαμανάκη η οποία αποφάσισε ...
στα 37 της έτη όχι μόνο να ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή, αλλά και να γίνει η πιο ειδικευμένη γυμνάστρια γιόγκας . Πιστοποιήθηκε το 2014 στην Νέα Υόρκη και ήταν και η πρώτη πτυχιούχος σε όλη την Ευρώπη

Η γιόγκα της έδωσε την ευκαιρία να σπάσει τον εσωτερικό εαυτό της για να ξεπεράσει τους φόβους της και να συμφιλιωθεί μαζί της δια βίου μάχη με την ανορεξία. «Έχω ήδη 4 διαφορετικές πιστοποιήσεις διεθνείς στη yoga, και φυσικά το πτυχίο μου στην παιδαγωγική, πολλά σεμινάρια ένα μεταπτυχιακό e-learning στη διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ και αμέτρητες ώρες προσωπικής προπόνησης.. Γιατί ο δάσκαλος πρέπει να είναι συνεχώς μαθητής για να εξελίσσεται» μας λέει


Διδάσκει αρκετά είδη θεραπευτικής yoga και από ότι λέει η ίδια «λατρεύω αυτό που κάνει και δεν περιγράφεται η χαρά μου όταν ακούω τους μαθητές μου να μου λένε ότι μέσα από τα μαθήματά μας γίνονται πιο δυνατοί σωματικά, πετυχαίνουν τους στόχους τους αλλά πάνω από όλα μαθαίνουν να αγαπάνε τον εαυτό τους και να γίνονται συνεχώς καλύτεροι και πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι.»

Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, είναι εναντίον της δίαιτας χαρακτηρίζοντάς τη ως «η βία κατά του εαυτού μας." Είναι επίσης σε αντίθεση με το body building «Ο εξαναγκασμός του σώματος να είναι κάτι που ποτέ δεν ήταν γραφτό να γίνει, δεν μπορεί να είναι καλό γιατί το σώμα θα σας τιμωρήσει γι 'αυτό με κάποιο τρόπο», εξηγεί.

Συμβουλεύει ένα καθημερινό πρόγραμμα 20-30 λεπτά την ημέρα για να δείτε αποτελέσματα. «Η Yoga» επισημαίνει ότι , «είναι ουσιαστικά η μορφή άσκησης που απευθύνεται σε όλους και κυρίως σε εκείνους που χρειάζεται να αναπτύξουν τόσο τη μυϊκή δύναμη αλλά και την ευλυγισία τους.


Μπορεί να μας βοηθήσει να θεραπεύσουμε τα περισσότερα προβλήματα στο σώμα μας και μας βοηθά να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, καταφέρνοντας τελικά να γνωρίσουμε τον βαθύτερο εαυτό μας. Μέσα από της πρακτική της yoga , γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω. Αποδεχόμαστε αυτό που είμαστε και το βελτιώνουμε συνεχώς. Αποφεύγουμε τραυματισμούς, αντιμετωπίζουμε προβλήματα στη μέση, στον αυχένα και κυρίως θεραπεύουμε την ψυχή μας. Κι όσον αφορά στο αν γυμναζόμαστε η όχι, νομίζω ότι οι εικόνες μιλάνε όσο χίλιες λέξεις.

Κι ένα ακόμα εκπληκτικό..Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία.. Είτε είσαι 3-4 χρονών ή 70 και περισσότερο…

Η yoga προσφέρει σωματική, ψυχολογική και πνευματική θεραπεία και όλες είναι αλληλένδετες μεταξύ τους.»


Ειδικότερα σύμφωνα με την Ειρήνη Δαμανάκη η γίογκα μπορεί να:

Ανεβάζει πολύ την θερμοκρασία, με αποτέλεσμα το σώμα αφ’ ενός να μαλακώνει και αφ’ ετέρου να αυτό-θεραπεύεται.

Βοηθάει στη θεραπεία διαφόρων μυοσκελετικών προβλημάτων (κύφωση, λόρδωση, σκολίωση, οσφυαλγία, ισχιαλγία, μπλοκαρίσματα στη σπονδυλική στήλη, αυχενικό κλπ.) ξαναδίνοντας στο σώμα την ευλυγισία του.

Προσφέρει καλύτερη οξυγόνωση μέσω της αναπνοής και επομένως γίνονται καλύτερες καύσεις και αιμάτωση των μυών.
Βοηθάει εξαιρετικά στην αποβολή του γαλακτικού οξέος από τους μυς. Η συσσώρευση γαλακτικού οξέος κάνει τους μυς δύσκαμπτους και σφιγμένους, τους κονταίνει και δεν τους αφήνει να αναπτυχθούν, ενώ επίσης αποτρέπει το σώμα από το να καίει λίπος.

Αυξάνει την ροή θεραπευτικών ορμονών και ουσιών μέσω της σωστής αναπνοής.

Βοηθάει το σώμα να αποβάλει γρηγορότερα τις τοξίνες.

Σε μαθαίνει να ακούς το σώμα σου πείθοντάς το να χαλαρώσει και να φτάσει στα όριά του, χωρίς να φοβάται ότι θα πάθει κάποια ζημιά.

Η yoga επίσης ηρεμεί το σώμα και αυτό φέρνει ήρεμες σκέψεις.

Σε βοηθάει να αποκτήσεις αυτοσυγκέντρωση, αυτοκυριαρχία και ισορροπία σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Ανοίγει το chakra της καρδιάς βοηθώντας σε να φέρεις στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα.

Google+ Followers