Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Μαντέψτε από τι είναι φτιαγμένο αυτό το burger! - Έχει ακριβώς την ίδια γεύση αλλά...


Η start up εταιρεία Impossible Foods από το Σαν Φρανσίσκο πέτυχε μάλλον κάτι όντως απίθανο, να κάνει φυτικές τροφές...
να έχουν τη γεύση κρέατος. Η σπεσιαλιτέ της, το Impossible Burger είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από φυτά και ψήνετε στην σχάρα, έχοντας μια νόστιμη γεύση, όμοια με αυτή του ψητού μοσχαρίσιου μπιφτεκιού.

Μπορεί το κρέας να είναι η πιο διαδεδομένη τροφή σε όλον τον κόσμο, όμως οι πρακτικές για την αύξηση της παραγωγής του συνεχώς, δημιουργούν θέματα στο περιβάλλον. Η συγκεκριμένη επιχείρηση όμως φαίνεται ότι βρήκε την μαγική συνταγή και εναλλακτική στο κρέας, μετά από 5 χρόνια προσπαθειών, ενώ το Impossible Burger που σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά, έχει πάρει από τώρα καλές κριτικές για τη γεύση και τη νοστιμιά του. Ο ιδρυτής της εταιρείας Patrick Brown, είχε στόχο να βρει ένα προϊόν που θα αλλάξει τον κόσμο και ίσως το burger του να είναι αυτό. Ο ίδιος και η ομάδα του πέρασαν ολόκληρα χρόνια μελετώντας και αναλύοντας συστατικά και γεύσεις.

Όμως ακόμα και πριν ξεκινήσει την επιχείρηση του, ο Brown υποψιαζόταν ότι υπήρχε ένα συστατικό στο κρέας που έκανε τη γεύση του να διαφέρει από των υπόλοιπων τροφών και αυτό είναι η αίμη, μια χημική ένωση με σίδηρο, που είναι υπεύθυνη για το κόκκινο χρώμα του αίματος και μπορεί στο κρέας να υπάρχει σε αφθονία, όμως μπορεί να βρεθεί και σε ορισμένα φυτά αντίστοιχα. Αυτά του έδωσαν την ελπίδα και ξεκίνησε τις προσπάθειες του, επεξεργαζόμενος ρίζες.

Ο Brown δηλώνει ότι επιδιώκει το Impossible Burger να βγαίνει σε μαζική παραγωγή, καθώς το κοινό που θέλει να κερδίσει δεν είναι οι χορτοφάγοι, άλλα και οι λάτρεις του κρέατος ανά τον κόσμο. Επιπλέον, ακόμα και η μυρωδιά αυτού του φαγητού μοιάζει πολύ με εκείνη του κρέατος, το καλύτερο όμως στην υπόθεση είναι ότι αυτό το burger περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη, λιγότερα λιπαρά και θερμίδες, αλλά και δεν προκαλεί χοληστερίνη. Μέχρι στιγμής η τιμή του είναι λίγο ακριβή, όμως ο Brown λέει ότι θα πέσει μόλις αυξηθεί η παραγωγή του.





Οι ειδικοί της βιομηχανίας των τροφίμων βέβαια είναι κάπως σκεπτικοί με το νέο αυτό τρόφιμο διαφωνώντας για το εάν πρέπει το κρέας να αντικατασταθεί από μια φυτική εναλλακτική, από τη στιγμή που το κρέας είναι διαθέσιμο στην αγορά και σε προσιτές τιμές.

Πάρτε μια γεύση από το Impossible Burger στο βίντεο που ακολουθεί: 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs