Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

Κόνιτσα: Ιερόσυλοι έκλεψαν 11 εικόνες από τον ιερό ναό του Αγ. Αθανασίου


Έντεκα παλιές εικόνες αφαίρεσαν την νύχτα που πέρασε, άγνωστοι ιερόσυλοι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο ...
Μαστοροχώρι Χιονάδες της Κόνιτσας.

Οι άγνωστοι δράστες, παραβίασαν την πόρτα της εισόδου του ιερού ναού και μπήκαν στο χώρο. Μάλιστα, φαίνεται πως απενεργοποίησαν τον συναγερμό, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού, κτύπησε περίπου στις 3 τα ξημερώματα.

Ο Δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως αυτή την εποχή στο χωριό βρίσκονται 50 κάτοικοι, οι οποίοι όταν άκουσαν τον συναγερμό, έτρεξαν στην εκκλησία, όμως δεν αντιλήφθηκαν κάτι ύποπτο.

Αφού παρέμειναν για μισή ώρα στην πλατεία αποχώρησαν, ενώ το πρωί επέστρεψαν στον Ναό και διαπίστωσαν πως η πόρτα ήταν ανοικτή και είχαν αφαιρεθεί 11 εικόνες. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα της Πυρσόγιαννης.

Στόχος και πάλι πριν από έναν μήνα
Ο δήμαρχος της Κόνιτσας επισημαίνει πως, πριν από ένα μήνα η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου έγινε και πάλι στόχος ιερόσυλων. Μάλιστα μεταφέρει την αναστάτωση των κατοίκων στα χωριά της ακριτικής περιοχής. «Υπάρχει ανασφάλεια και προβληματισμός, εάν γίνονται αυτά τώρα που υπάρχει κόσμος στα χωριά τι θα γίνει τον χειμώνα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης.

Google+ Followers