Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Αίγινα - Κούγιας: Δεν έχουν πάρει αποτυπώματα, ούτε καταθέσεις από όσους εμπλέκονται!


«Μια εβδομάδα μετά δεν έχουν γίνει τα αυτονόητα!» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας βγαίνοντας από τα δικαστήρια του Πειραιά, όπου πήρε...
αντίγραφα της δικογραφίας για την υπόθεση με το ταχύπλοο στην Αίγινα.

«Επισκεφθήκαμε με τους συγγενείς των θυμάτων την κυρία ανακριτή. Ζητήσαμε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για έκθεση σε κίνδυνο ζωής για εκείνους που επέβαιναν στο σκάφος και δεν βοήθησαν τα θύματα, γι αυτούς που βοήθησαν τον δράστη και εκείνους που επέβαιναν στο σκάφος για να διαφύγουν και για τον κάτοικο Αίγινας ο οποίος σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο απομάκρυνε το σκάφος» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας:

«Ζητήσαμε επίσης να ασκηθούν διώξεις για υπόθαλψη εγκληματία για εκείνους που φυγάδευσαν τους δράστες. Ζητήσαμε επίσης να διωχθούν για κατάχρηση εξουσίας εκείνοι που δεν έκαναν αυτονόητες πράξεις».

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Εκείνο που με έχει εντυπωσιάσει είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όσων επέβαιναν στο σκάφος. Επίσης δεν εκλήθησαν να καταθέσουν όλοι όσοι επέβαιναν στο σκάφος. Το λιμεναρχείο της Αίγινας δεν έκανε αυτονόητα πράγματα. Ζητήσαμε αντίγραφα της δικογραφίας και αμέσως μετά με τον συνάδελφό μου που είχε αναλάβει από την αρχή την υπόθεση θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ασκήσουμε αυτοτελείς μηνύσεις. Περιμένουμε την γνωμοδότηση του συμβουλίου πλημελιοδικών Πειραιά. Ήδη υπάρχει στο συμβούλιο η πρόταση της εισαγγελέως να κρατηθεί προσωρινά ο φερόμενος ως δράστης».

Ο Α. Κούγιας υπογράμμισε ότι: «Οι μέχρι τώρα επιβεβλημένες αλλά μη διενεργηθείσες πράξεις με προβληματίζουν. Είναι πρωτοφανές. Την ανάκριση την έκανε το λιμεναρχείο και όχι η ανακριτής».
Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα της εγκατάλειψης: «Όλοι οι θάνοντες έχουν πνιγεί. Δεν έχουμε κανέναν θάνοντα από χτύπημα. Αν γύριζε πίσω ο φερόμενος ως δράστης μπορεί να μην είχαμε θύματα. Αυτοί που τον πήραν με τα φουσκωτά δεν έπρεπε να πανε πρώτα στον τόπο του ναυαγίου; Και πως απέπλευσε; Πήρε άδεια από το λιμεναρχείο; Δεν είχε γίνει τίποτα για την άρση του απορρήτου. Έπρεπε να τους καλέσει όλους να τους κατάσχει τα τηλέφωνα και να κάνει άρση. Είναι κακούργημα. Δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχουν πάρει αποτυπώματα. Αν το έχει πλύνει κάποιος δεν θα βρούμε αποτυπώματα. Εμείς διαπιστώσαμε προκλητικές παραλείψεις στην προανάκριση. Αν δεν πάρεις τα αποτυπώματα από ένα σκάφος για να δεις ποιος το οδηγεί αν πάρεις αποτυπώματα μπορείς να διαπιστώσεις ποιος δεν ήταν στο σκάφος. Μια εβδομάδα μετά δεν έχουν γίνει τα αυτονόητα!»


Την οργή του εξέφρασε ο έτερος δικηγόρος των θυμάτων, Σπύρος Βλάσης:

«Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη! Είναι πρωτοφανές. Αν διαβάσετε την προανακριτική του, είναι έτοιμη σα να είναι γραμμένη! Πρωτοφανής διαφυγή με κάλυψη και συγκάλυψη! Μετά από ένα συμβάν τραγικό με Θανάτους πηγαίνουν φουσκωτά και δεν βοηθούν κανέναν! Και δεν έχει συλληφθεί κανείς! Πόσο σοβαρός είναι ο ισχυρισμός ότι τέσσερις 80χρονοι πήγαν κρουαζιέρα και σκόρπισαν τον θάνατο; Εμάς δεν μας φαίνεται καθόλου σοβαρός αυτός ο ισχυρισμός. υπάρχει μαρτυρας που λέει ότι πάνω στο σκάφος ήταν μια νεαρή γυναίκα. Δεν μιλάμε για φήμες αλλά για κατάθεση».

Google+ Followers