Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ντάισελμπλουμ προς Apple: Ετοιμαστείτε να πληρώσετε το πρόστιμο των 13 δισ.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να τραβήξει την υπόθεση του προστίμου που επιβλήθηκε στην Apple για...
φοροαποφυγή στην Ιρλανδία ως τα άκρα.

Μιλώντας κατά την τελευταία ημέρα εργασιών της άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ένωσης, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έστειλε σαφές μήνυμα προς τον αμερικανικό κολοσσό, λέγοντας ότι οι πολυεθνικές «έχουν υποχρέωση να πληρώνουν φόρους δίκαια» και προσθέτοντας ότι «τα διεθνή φορολογικά "παραθυράκια" ανήκουν πλέον στο παρελθόν». Ο Ντάισελμπλουμ είπε χαρακτηριστικά ότι η Apple «θα πρέπει να ετοιμάζεται» να πληρώσει το πρόστιμο ύψους 13 δισ. ευρώ.
Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γιέργκ Σέλινγκ, ο οποίος τόνισε ότι, αν η απόφαση της Επιτροπής στέκει νομικά, και η χώρα του θα διεκδικήσει διαφυγόντες φόρους από τις αμερικανικές πολυεθνικές, όπως η Apple, ενώ προσέθεσε ότι και η Γαλλία και η Ιταλία προσανατολίζονται σε αντίστοιχες κινήσεις. Ακόμα και ο Βρετανός ΥπΟικ, Φίλιπ Χάμοντ -με τη Βρετανία να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι μετά το Brexit θα επιχειρήσει να προσελκύσει ξένες εταιρείες- τόνισε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις «πρέπει να πληρώνουν το σωστό φόρο στη σωστή χώρα».

Google+ Followers