Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Σάλος με τσάντα από ταριχευμένη γάτα - Η δημιουργός της την ανέβασε προς πώληση σε ιστοσελίδα


Μπορεί τα δερμάτινα ρούχα και οι γούνες να αποτελούν -καλώς ή κακώς - κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όμως...
υπάρχουν ορισμένα ζώα που ο κόσμος απλά δεν είναι (και ευτυχώς δεν θα είναι ποτέ) έτοιμος να δει... φορεμένα.


Σε αυτά τα ζώα συγκαταλέγεται σίγουρα και η αγαπητή μας γατούλα, η οποία για πολλούς ανθρώπους αποτελεί ένα ανεξάρτητο και τρυφερό κατοικίδιο και δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να αντιμετωπισθεί ως υλικό για αξεσουάρ μόδας!

Αυτό βέβαια δεν σταμάτησε την Clare Hobbs, μία ταριχεύτρια από τη Νέα Ζηλανδία να χρησιμοποιήσει μια βαλσαμωμένη γάτα για να δημιουργήσει ίσως την πιο φρικιαστική τσάντα όλων των εποχών, την οποία μάλιστα διέθεσε προς πώληση σε έναν ιστότοπο, ζητώντας το αστρονομικό ποσό των 1250 ευρώ.


Σύμφωνα με την ίδια την «καλλιτέχνιδα» (όπως η ίδια φαίνεται να θεωρεί τον εαυτό της) η τσάντα αυτή αποτελεί μια «μεμονωμένη και μοναδική δημιουργία» που αντανακλά το πάθος της για τα σουρεαλιστικά αξεσουάρ, φτιαγμένα από κατοικίδια. Όσο για τη γάτα που χρησιμοποιήθηκε από την Hobbs, αυτή δεν θανατώθηκε για τη δημιουργία της τσάντας και πέθανε από φυσικά αίτια, διαβεβαιώνει η δημιουργός.





Όπως είναι λογικό, αμέσως μετά την ανάρτηση της αμφιλεγόμενης καταχώρισης στον ιστότοπο TradeMe, το site πήρε φωτιά από επικριτικά και εξοργισμένα σχόλια χρηστών οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους, βλέποντας τις μακάβριες φωτογραφίες της τσάντας. Η δημοσιοποίηση της αγγελίας από πολλά διεθνή ΜΜΕ είχε δε ως αποτέλεσμα και την κινητοποίηση φιλοζωικών οργανώσεων, που χαρακτήρισαν την τσάντα «αποκρουστική» και τόνισαν ότι προσβάλει τον χαρακτήρα ενός υπέροχου ζώου που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου εδώ και πολλούς αιώνες. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs