Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Ηλεκτρονικό εισιτήριο και μπάρες στους σταθμούς του μετρό


Σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στη μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους κατοίκους της Αθήνας.

Αυτό προκύπτει...
από την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα και τις μπάρες εισόδου-εξόδου που θα τοποθετηθούν στους σταθμούς του Μετρό και του Προαστιακού.

Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναμένεται να μπει στη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας από τις αρχές του 2017. Στόχος του είναι η «δικαιότερη» τιμολόγηση στις μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες καθώς ο επιβάτης θα πληρώνει αποκλειστικά και μόνο για την απόσταση που διανύει και όχι για το σύνολο της διαδρομής που το μέσο εκτελεί, ενώ θα μειωθούν οι τιμές για στα σύντομα ταξίδια και θα υπάρξουν αυξήσεις για τις πιο μακρινές διαδρομές.

Για να πληρώσει τις διαδρομές του το επιβατικό κοινό θα μπορεί να κάνει χρήση και τις έξυπνης πιστωτικής του κάρτας.




Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα υποκαταστήσει πλήρως τα σημερινά εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τις έξυπνες κάρτες.

Με το νέο σύστημα κομίστρου θα υποστηρίζονται δύο τύποι ηλεκτρονικών εισιτηρίων, που θα έχουν μορφή πιστωτικών καρτών και των οποίων η επικύρωση θα γίνεται εξ αποστάσεως χωρίς ο επιβάτης να χρειάζεται να εισαγάγει την κάρτα του στο μηχάνημα.


Νέα ακυρωτικά μηχανήματα

Από τις αρχές Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν και τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ όσον αφορά στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και τον Προαστιακό, από το καλοκαίρι του 2017 θα τεθούν σε λειτουργία στους 64 σταθμούς νέες μπάρες εισόδου -εξόδου στις οποίες η διέλευση των επιβατών θα επιτρέπεται μόνο μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs