Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Βέλιος - Η ζωή του ανθρώπου που έζησε και τον θάνατό του


Ο Αλέξανδρος Βέλιος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14-5-1953. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Παρίσι και με την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε με... την συγγραφή δεκάδων βιβλίων και τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος σε μερικές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΒΡΑΔΥΝΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ) και περιοδικά (ΑΓΟΡΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ).

Στην εποχή της τηλεόρασης διετέλεσε διευθυντής στους ραδιοσταθμούς Κανάλι 1 του Πειραιά (1986-87) και ΚΑΝΑΛΙ 15 (1988-1990). Επίσης υπήρξε τηλεοπτικός παρουσιαστής-παραγωγός στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΑΝΑΛΙ 5, ΕΧΤRΑ, ALTER, πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού KONTRA και υπεύθυνος της σειράς δοκιμίων MicroMEGA στις εκδόσεις ΡΟΕΣ/PRINTA.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, απαντ'ωντας στο ερώτημα γιατί επιλέγει την ευθανασία από την αυτοκτονία είναι σαφής: «Είμαι θαρραλέος σε σχέση με τις ιδέες, αλλά δειλός σε ό,τι έχει να κάνει με τη βία και το σωματικό πόνο».

Επιθυμία του είναι να αποφύγει μία μάχη, η οποία θα τον καθήλωνε για μήνες στο κρεβάτι.

«Δεν είμαι υπέρ της ευθανασίας. Είμαι υπέρ του δικαιώματος να μπορεί κανείς να επιλέξει πώς και πότε θα πεθάνει» έλεγε με νόημα.

Μάλιστα από τη στιγμή που έμαθε ότι πεθαίνει λόγω του καρκίνου αφιέρωσε πολλές ώρες από τον λίγο χρόνο που του έμενε για να γράψει ένα βιβλίο για την ευθανασία. «Εγώ και ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs