Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Συγκινητική ιστορία: Πως ένας Σύρος πρόσφυγας «έσωσε» γάμο στον Καναδά (Photos - Video)


Ακόμα μια ανθρώπινη ιστορία από τους πρόσφυγες της Συρίας ήρθε στη δημοσιότητα. Αυτή τη φορά από τον Καναδά όπου...
βρίσκεται ο Ιμπραχίμ Χαλίλ Ντούντου με την οικογένειά του.


Η Τζο Ντου, ετοιμάζονταν να ανέβει να σκαλιά της εκκλησίας όταν το φερμουάρ του νυφικού της έσπασε. Δυστυχώς ήταν Κυριακή και δεν υπήρχε ανοιχτό ραφείο που να μπορούσε να τη βοηθήσει. Όσο πέρναγε η ώρα και το άγχος της νύφης αυξάνονταν, η φωτογράφος του γάμου πρότεινε να ρωτήσουν στη γειτονιά αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει να ράβει τέτοιου είδους υφάσματα.
Την λύση στο πρόβλημά τους έδωσε ο Ιμπραχίμ Χαλίλ Ντούντου τον οποίο φιλοξενεί η οικογένεια που μένει δίπλα στο πατρικό της Τζο. Ο Ιμπραχίμ είναι Σύρος πρόσφυγας από το Χαλέπι και μένει στο Καναδά μαζί με την οικογένειά του. Όπως τους είπε, πριν φύγει από το Χαλέπι δούλευε για 28 χρόνια ως ράφτης και άρα μπορούσε να επιδιορθώσει το φερμουάρ του νυφικού πράγμα που έκανε.


Τις φωτογραφίες από το περιστατικό ανέβασε στα social media η φωτογράφος του γαμου, ενώ και το ζευγάρι τον ευχαρίστησαν λέγοντας πως αν οι ίδιοι δεν ζούσαν στον Καναδά, ο οποίος έχει υποδεχθεί Σύρους πρόσφυγες και συνεχίζει να βοηθά στην προσφυγική κρίση, η πιο σημαντική μέρα της ζωής τους ίσως να ήταν η χειρότερη.

Ο Ιμπραχίμ, από την πλευρά του μέσω μεταφραστή, ανέφερε πως είναι ενθουσιασμένος και χαρούμενος. «Χαίρομαι που βοήθησα τους Καναδούς από την καρδιά μου», πρόσθεσε.

Google+ Followers