Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Μεξικό: 55χρονος βίασε 8χρονο κοριτσάκι και τιμωρήθηκε με... δυο κιβώτια μπύρα! - Έντονες αντιδράσεις στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων


Μεγάλες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα αλλά κυρίως στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων,προκαλεί... μια υπόθεση όπου ένας 55χρονος κατηγορείται για τον βιασμό ενός 8χρονου κοριτσιού. Ωστόσο ο κατηγορούμενος παρέμεινε ατιμώρητος.

Αν και κρίθηκε ένοχος ο πρώην πάστορας, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι το σeξουαλικό έγκλημα μπορεί να προσπεραστεί με το να δοθούν δύο κιβώτια με μπύρα στον πατέρα του θύματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία Σαντιάγο Κετζαλάπα, 450 χλμ νοτιοανατολικά από την πόλη του Μεξικού, ωστόσο έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλη τη χώρα.

«Υπάρχουν περιπτώσεις ατιμωρησίας, έλλειψης ερευνών ή που οι εισαγγελείς να μην λάβουν ποτέ την μηνυτήρια αναφορά», δήλωσε ο Ελντέρ Παλάσιος, διαχειριστής της ιστοσελίδας Ruta 123 που παρουσιάζει τέτοιου είδους υποθέσεις και εξήγησε: «Το θέμα είναι ότι οι αυτές οι περιοχές κυβερνώνται από τα δικά τους ήθη και έθιμα, όμως καταλήγουν να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Google+ Followers

Συνεργαζόμενα Blogs