Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Παραπομπή σε δίκη τεσσάρων ατόμων για υποκλοπές και σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή - Αμερικανός πρώην πράκτορας, δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ και ένας πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ


Νέα εξέλιξη στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μελών της κυβέρνησης Καραμανλή το 2004, σηματοδοτεί η...
πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Μαρίας - Σοφίας Βαϊτση, η οποία ζητεί από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπεμφθεί σε δίκη ο Αμερικανός πρώην πράκτορας William Bazil.

Της εισαγγελική πρότασης είχε προηγηθεί το πόρισμα του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, κ.Δημητρίου Φούκα που είχε αναλάβει τη δικογραφία για τις υποκλοπές και το σχέδιο Πυθία που αφορούσε τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή του πρώην αμερικανού πρώην πράκτορα σε δίκη για εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και συγκεκριμένα για το αδίκημα της απόπειρας κατασκοπείας που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Ακόμη, η εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη για παραβίαση μυστικών της πολιτείας κατ´εξακολούθηση δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ αλλά και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης ως ηθικός αυτουργός.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Πάντως, ο ίδιος στην απολογία του στον ανακριτή, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος του.
Υπενθυμίζεται ότι η εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση άρχισε μετά από αναφορά που υπέβαλε σε βάρος του πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.

Χαρακτηριστικά, είναι τα όσα είχε αναφέρει σε σχετικό πόρισμά του ο επίκουρος ανακριτής κατά της Διαφθοράς κ. Δημήτρης Φούκας, ο οποίος χειρίσθηκε την υπόθεση των υποκλοπών αλλά και του «σχεδίου Πυθία» που αφορούσε τη φυσική εξόντωση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή στο σύνολό της, δίνοντας το στίγμα της όλης υπόθεσης:

«Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά - σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.

Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.

Τέλος, η εισαγγελέας με την πρότασή της ζητεί την απαλλαγή του William Basil και της συζύγου του για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων λόγω παραγραφής.

Την οριστική απόφαση θα λάβει το συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα αποφασίσει με βούλευμά του.

Google+ Followers