Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Mετά από 22 ώρες χειρουργείο, αισιόδοξα νέα για δύο σιαμαία αγόρια στη Νέα Υόρκη - Οι Anias και Jadon McDonald ήταν ενωμένοι στο κεφάλι


Τον περασμένο Σεπτέμβρη, δυο αγοράκια ήρθαν στον κόσμο στο Σικάγο ενωμένα στο κεφάλι. Πρόκειται για τον Anias και τον Jadon McDonald. Διεκδικώντας...
μια ευκαιρία σε μια φυσιολογική ζωή ταξίδεψαν μέχρι τη Νέα Υόρκη προκειμένου να διαχωριστούν, σε μια επέμβαση με εκτιμώμενο κόστος 2,5 εκατ. δολάρια.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν συμπληρωθεί 22 ώρες χειρουργείου και όλα βαίνουν χωρίς σημαντικά απρόοπτα. Τα δύο αγόρια έχουν χωριστεί και ο Jadon έχει ήδη μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο Anias συνεχίζει να βρίσκεται στο χειρουργείο. Η μητέρα των δύο αγοριών ανέβασε στο facebook την πρώτη φωτογραφία με τον Jadon χωρίς τον αδελφό του.


Η περίπτωση των Anias και Jadon είναι μία στα 25 εκατομμύρια γεννήσεις και με επιστημονικούς όρους ονομάζεται «craniopagus twins».

Μάλιστα σύμφωνα με τις στατιστικές είναι εκπληκτικό που έζησαν 13 ολόκληρους μήνες καθώς σε ποσοστό 40% δίδυμοι τέτοιου τύπου γεννιούνται νεκροί. Από όσους επιβιώσουν στη γέννα, το ένα τρίτο πεθαίνει το πρώτο 24ωρο. Όσοι διαψεύσουν και αυτή την πρόβλεψη, αντιμετωπίζουν κίνδυνο 80% να πεθάνουν πριν γίνουν δύο ετών, αν δεν διαχωριστούν.

Ο διαχωρισμός τους σημαίνει πως το ένα ή και τα δύο παιδιά είναι πιθανό να έχουν αναπτυξιακές επιπλοκές. «Ξέρουμε πως είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό αλλά πάντα θα αγαπούμε τα αγόρια μας», δήλωσε ο πατέρας τους, Christian.





Την επέμβαση ανέλαβε ο Dr. James Goodrich, νευροχειρουργός με ειδίκευση στον διαχωρισμό σιαμαίων διδύμων ενωμένων στο κεφάλι, ενώ στο χειρουργείο βρίσκεται και ο πλαστικός χειρουργός Dr. Oren Tepper για να αναδομήσει τα κρανία των μωρών. Βγαίνοντας από το χειρουργείο μετά από τις πρώτες 16 ώρες, o Dr. James Goodrich δήλωσε στη μητέρα πως πρόκειται για την πιο δύσκολη περίπτωση της καριέρας του.

Η ιατρική ομάδα αφιέρωσε τρεις μήνες στην προετοιμασία της στρατηγικής που θα ακολουθήσουν στο χειρουργείο, χρησιμοποιώντας 3D μοντέλο των κεφαλιών των μωρών και εξετάζοντάς ηλεκτρονικά διάφορα σενάρια. 


Με την ολοκλήρωση της επέμβασης τα αγοράκια προβλέπεται μείνουν για 72 ώρες σε μονάδα εντατικής θεαραπείας και ακολούθως για μήνες σε κέντρο αποκατάστασης. Σύμφωνα με τον Δρ Goodrich, η ομιλία τους δεν αναμένεται να επηρεαστεί αλλά υπάρχει περίπτωση να δυσκολεύονται στην κίνηση. «Δεν έχουν καθίσει ποτέ, δεν έχουν μπουσουλήσει κι έτσι δεν έχουν έλεγχο της πλάτης τους», εξήγησε στο CNN.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs