Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Το συριακό σπίτι που σόκαρε τους πελάτες του ΙΚΕΑ


Μια ισχυρή καμπάνια ευαισθητοποίησης για τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων...
Οταν οι πελάτες του καταστήματος ΙΚΕΑ στην πόλη Slependen, στη Νορβηγία, πήγαν να κάνουν τα ψώνια τους και να βρουν όμορφα και έξυπνα προϊόντα για τα σπίτια τους, δεν είχαν ιδέα τι τους περίμενε.


Οι ανυποψίαστοι επισκέπτες βρέθηκαν μπροστά από μια από τις πιο ισχυρές εκστρατείες ευαισθητοποίησης, η οποία αναδείκνυε τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων της Συρίας.


Σε συνεργασία με τον νορβηγικό Ερυθρό Σταυρό και το διαφημιστικό γραφείο POL, το ΙΚΕΑ εγκατέστησε μια προσομοίωση συριακού σπιτιού μέσα στο κατάστημα.

Το σπίτι είναι πιστό αντίγραφο πραγματικής οικείας στη Δαμασκό της Συρίας, που ανήκει σε μια γυναίκα που ονομάζεται Rana, και την 9μελή οικογένειά της.

Η εγκατάσταση ονομάζεται «25 τετραγωνικά μέτρα Συρίας», αφού όλο το σπίτι όπου στεγάζονται 10 άτομα, είναι μόλις 25 τετραγωνικά μέτρα.


«Οταν αναγκαστήκαμε να φύγουμε από το σπίτι μας αναζητώντας ασφάλεια, δεν είχαμε χρήματα για να νοικιάσουμε ένα καλύτερο μέρος. Δεν είχαμε χρήματα για να αγοράσουμε στρώματα και κουβέρτες ή ρούχα για τα παιδιά» είπε η Ράνα στην ομάδα του Ερυθρού Σταυρού.

Αυτό το σπίτι διαθέτει επίσης τις αναγνωρίσιμες αφίσες του ΙΚΕΑ, αλλά αυτή τη φορά αντί για περιγραφές των προϊόντων οι επισκέπτες βλέπουν τις ιστορίες των Σύρων και τις καθημερινές ελλείψεις τους σε βασικές ανάγκες, όπως τρόφιμα, νερό και ιατρικά εφόδια.


Ακόμα, κάθε ταμπελάκι αποτελεί μια σαφή έκκληση για δράση, ζητώντας δωρεές από τους επισκέπτες που επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτόν τον σκοπό.Δείτε στο βίντεο τις αντιδράσεις των σοκαρισμένων πελατών του καταστήματος.

Google+ Followers