Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Αρωματικό ρυζόγαλο ιδανικό για παιδιά


Ένα ρυζόγαλο λίγο διαφορετικό, με άρωμα από λεμόνι, χωρίς ζάχαρη....
Τι χρειαζόμαστε:

500 ml φρέσκο γάλα πλήρες

1 φλυτζάνι ρύζι γλασέ (εγώ προτιμώ το γλασέ Λαμίας)

ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι

κανέλα για το πασπαλισμα


Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε το ρύζι με βραστό νερό και το αφήνουμε για 3-5'. 

Ανακατεύουμε να φύγει αυτή η άσπρη πούδρα που έχει το ρύζι και αδειάζουμε το νερό. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία. Ρίχνουμε το ρύζι στο ζεσταμένο (όχι βρασμένο) γάλα. 

Προσθέτουμε το ξύσμα απο το λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι αλλά όχι εντελώς. Ανακατεύουμε ελαφρά ανά διαστήματα για να μην κολλήσει. 

Η φωτιά θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλή (σε κλίμακα από 1-9, όχι πάνω από 3). Θα χρειαστεί περίπου 50' για να βράσει το ρύζι και να δέσει το γάλα. Λίγο πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.


Λίγα μυστικά ακόμα

Ο λόγος που το κάνουμε έτσι είναι για να βγάλει το άμυλο το ρύζι ώστε να μην χρειαστεί ζάχαρη ή μέλι και να αποκτήσει μια πιο απαλή υφή καθώς δεν προσθέτουμε αλεύρι ή κορν φλάουερ για να δέσει. 

Αν θέλουμε να γίνει με πιο βελούδινη υφή αλλά ελαφρά πιο γλυκό, αντί για 500 ml γάλα, βάζουμε 300 ml γάλα και 200 ml κρέμα γάλακτος 35%.

Google+ Followers