Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Νόσος που κατατρώει την σάρκα θα αφανίσει το Ισλαμικό Κράτος;


Μια θανατηφόρα ασθένεια που «θερίζει» τους τζιχαντιστές στη Ράκα ίσως να βάλει φρένο στην...
ραγδαία, ανά τον κόσμο, εξάπλωσή τους.

Η λεϊσμανίαση είναι μια ασθένεια που κατατρώει την σάρκα και σε ορισμένες περιπτώσεις επιφέρει τον θάνατο. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι σήμερα η ασθένεια έκανε την εμφάνισή της στην πόλη Ράκα της Συρίας, που αποτελεί το προπύργιο των μαχητών του Ισλαμικού χαλιφάτου.


Στις βόρειες και στις ανατολικές περιοχές της Ράκα έχουν καταγραφεί πάνω από 2.500 περιπτώσεις της ασθένειας ως τώρα και όπως όλα δείχνουν η εξάπλωσή της είναι ραγδαία και ανεξέλεγκτη ανάμεσα στους τζιχαντιστές. Η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα μιας επιδημίας και παρόλο που έχουν γίνει αναφορές ότι υπάρχουν οργανισμοί που εργάζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της λεϊσμανίασης, αυτό προς το παρόν δεν έχει καταστεί εφικτό.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας στην προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η ασθένεια έχει κατασχεθεί ο εξοπλισμός αξιωματικών που έχουν ασθενήσει και οι ίδιοι έχουν συλληφθεί, αλλά τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα.

Η πρώτη περίπτωση της ασθένειας έγινε αντιληπτή στη Ράκα τον Σεπτέμβριο του 2013 και μέχρι τα μέσα του 2014 αναφέρθηκαν 500 περιπτώσεις ασθενών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από ένα δίκτυο ακτιβιστών, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Raqqa is Being Slaughtered Silently», ( Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά)…

Η λοιμώδης ασθένεια προκαλείται από πρωτόζωα παράσιτα και μεταδίδεται από τις μύγες ή τις σκνίπες που προσελκύονται από τα χαλάσματα και τα σκουπίδια του πολέμου σε αυτή την πόλη της Συρίας. Η λεϊσμανίαση εμφανίζεται με δύο μορφές, την δερματική και την σπλαχνική, η οποία είναι η πιο σοβαρή και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

Google+ Followers