Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Ανακοινώθηκε ο θάνατος της τουρίστριας που μαχαιρώθηκε από τζιχαντιστή


Οι γιατροί είχαν ήδη προειδοποιήσει από χθες ότι δεν πρόκειται να αντέξει. ...
Σήμερα, ανακοίνωσαν τον θάνατό της. 
Ο λόγος για την Τσέχα τουρίστρια, η οποία τραυματίστηκε στις 14 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης με μαχαίρι στο θέρετρο Χουργκάντα της Αιγύπτου.

Η άτυχη γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι και στην πλάτη από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι σε μια παραλία της Χουργκάντα, ενός δημοφιλούς θερέτρου στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας. Ο δράστης σκότωσε με τον ίδιο τρόπο και δύο Γερμανούς τουρίστες.

Η γυναίκα υποστηριζόταν μηχανικά, αλλά όλες οι προσπάθειες που έγιναν για να κρατηθεί στη ζωή δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς τις τελευταίες ώρες είχε υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια. Οι γιατροί κατέληξαν χθες στο συμπέρασμα ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή και σήμερα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας ο θάνατός της στη διάρκεια της νύκτας.

Η 36χρονη έκανε διακοπές στην Αίγυπτο μαζί με τον σύντροφό της και το παιδί της. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι έφερε μόνο ελαφρά τραύματα. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Καΐρου, όπου τη Δευτέρα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Η Τσεχία έστειλε χθες στην Αίγυπτο τέσσερις ειδικούς γιατρούς, όμως δεν κατάφεραν να τη βοηθήσουν. Ένας από αυτούς εξήγησε ότι η πολυοργανική ανεπάρκεια είναι μια επιπλοκή που μπορεί να συμβεί ακόμη και πολλές ημέρες μετά τη σταθεροποίηση του ασθενούς.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές της Αιγύπτου, ο δράστης, ένας 28χρονος από την επαρχία Καφρ αλ Σέιχ, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι «ενστερνιζόταν τζιχαντιστικές ιδέες».

Google+ Followers