Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Ασκήσεις για να γίνει το παιδί σας πιο δυνατό!


Στο μυαλό σας το μωρό σας περνά τον χρόνο του από αγκαλιά σε αγκαλιά και από κούνια σε...
καροτσάκι, όμως η πραγματικότητα δεν είναι αυτή. 
Είτε χτυπάει ένα παιχνιδάκι, είτε κλοτσάει τα πόδια του, είτε... στροβιλίζεται όταν του αλλάζετε πάνα κάνει με τον τρόπο αυτό τη δική του γυμναστική.

Μάλιστα, αυτού του είδους η γυμναστική είναι απαραίτητη για την ανάπτυξή τους, καθώς θα χρειαστεί ισχυρούς μύες για να στηρίξει το κεφάλι του, να καθίσει, να συρθεί και μετέπειτα να περπατήσει. Επιπλέον, η σωματική δραστηριότητα συνδέεται με πιο ξεκούραστους ύπνους, λιγότερη νευρικότητα και προθυμία του παιδιού να παίξει και να μάθει.

Εάν θέλετε να γίνετε ο προσωπικός «γυμναστής» του παιδιού σας, ακολουθούν μερικά tips:


«Η ώρα του αυχένα»

Το βρέφος σας περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στηριζόμενο στην πλάτη του. Με το να το στρέψετε προς το στομάχι του το βοηθά στην κατασκευή των μυών στον λαιμό, τα χέρια, τους ώμους, την πλάτη και το στομάχι, αναφέρει ο Robert Pantell, συγγραφέας του Taking Care of Your Child.

Ξεκινήστε με ασκήσεις 2-5 λεπτών τοποθετώντας το παιδί κάτω σε μια κουβέρτα ή σε ειδικό χώρο για το πάτωμα. Καθ΄ όλη τη διάρκεια τραγουδήστε, γελάστε και κάντε αστείες γκριμάτσες, ώστε να χαρεί τη διαδικασία.Ανάποδη ποδηλασία

Γυμνάστε το παιδί σας και συγκεκριμένα τα πόδια, τους γοφούς, τα γόνατάκια του και τους κοιλιακούς του κάνοντας ποδήλατο στον αέρα. Αυτή η άσκηση βοηθά στο να αποκτήσει το παιδί ευελιξία στις κινήσεις του.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το παιδί σας να ακουμπά στην πλάτη του και να μετακινήσετε τα πόδια του πάνω κάτω και γύρω, σαν να έκανε ποδήλατο. Επαναλάβετε την κίνηση 3-5 φορές, κάντε ένα διάλειμμα και συνεχίστε όσο το παιδί σας χαμογελά και έχει διάθεση να... κλωτσά στον αέρα.Άρση «βαρών»

Τα μικροαντικείμενα του παιδιού σας είναι ένας καλός τρόπος για να βοηθήσετε το παιδί σας να βελτιώσει τον συντονισμό των χεριών και των ματιών τους, καθώς και να αναπτύξετε τους μύες του στους ώμους και τα χέρια του.

Όταν αρχίσει να πιάνει αντικείμενα (γύρω στους 3-4 μήνες) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουδουνάκια και τα μικρά του παιχνίδια του ως βάση. Βάλτε το παιδί στο καρεκλάκι του και ενθαρρύνετέ το να τα σηκώσει, να τα βάλει κάτω, να τα σηκώσει κτλ.

Αν τα «βάρη» του βγάζουν ήχους ή ανάβουν τότε ακόμη καλύτερα!

Με πληροφορίες από parents.com

Google+ Followers