Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Αίγινα: Ξεκίνησαν οι προσφορές για την κατασκευή αγωγού υδροδότησης


Τέλος στη λειψυδρία της Αίγινας μπαίνει με την ανακήρυξη του αναδόχου του έργου υδροδότησής της με...
νερό της ΕΥΔΑΠ, μέσω υποθαλάσσιου αγωγού από την Σαλαμίνα.
Τη Δευτέρα ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές του διαγωνισμού για την κατασκευή του αγωγού, θέτοντας τέρμα στο χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετώπιζε το νησί, ιδίως τη θερινή περίοδο με τον πιο σύγχρονο διαφανή και οικονομικό τρόπο, αλλά και με σημαντικό όφελος για το δημόσιο συμφέρον.

Ο προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε με προσφερόμενη έκπτωση περίπου 32%, ενώ αξιοσημείωτο είναι το υψηλό ποσοστό των εκπτώσεων -υπερέβησαν το 20%- που προσφέρθηκαν σε έργο τέτοιου μεγέθους.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε με πλήρη διαφάνεια και με όρους που επέτρεψαν την ανάπτυξη του ανταγωνισμού. Ουδείς εκ των 5 συμμετεχόντων απορρίφθηκε και δεν υπήρξε δυνατότητα πρόβλεψης του μειοδότη μέχρι το τελικό στάδιο, αυτό του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών.

Η νομιμότητα και οι επιλογές της Περιφέρειας κρίθηκαν εξάλλου με δύο αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αναμένεται ο προβλεπόμενος έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Το έργο θεωρείται μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς υποθαλάσσιος αγωγός μήκους 14 χιλιομέτρων θα ποντιστεί σε βάθος έως και 95 μέτρων στον βυθό του Σαρωνικού. Πρόκειται δε να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, με τριετή εγγύηση και λειτουργία από τον ανάδοχο.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, κατά το άνοιγμα των προσφορών την Δευτέρα, στο γραφείο του, πρόκειται για «ένα μεγάλο γεγονός για την Αίγινα, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού». Πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Αττικής και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα του έργου, το υιοθέτησαν από την πρώτη στιγμή, εντάσσοντάς το στο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Το έργο αυτό, που είναι το μεγαλύτερο του είδους, θα εκτελεστεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Google+ Followers