Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Καουάι, το πανάρχαιο και καταπράσινο νησί των Κήπων


Καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά ξεπροβάλλουν μέσα στην καταπράσινη, παρθένα φύση ενώ...
οι κοκοφοίνικες σταματούν λίγο πριν ξεκινήσουν τα αφρισμένα κύματα των ακτών.
Στην καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού το νησί Καουάι είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στη Χαβάη και ένα από τα πλέον πιο βροχερά μέρη του κόσμου.

Οι εξωτικές παραλίες, η σπάνια πανίδα, οι απέραντες κοιλάδες και οι χαμογελαστοί κάτοικοι αποτελούν σήμα κατατεθέν του Καουάι που είναι γνωστό και ως το νησί των Κήπων, λόγω της πλούσιας φύσης του.

Μπορεί να είναι το λιγότερο ανεπτυγμένο τουριστικά νησί του συμπλέγματος της Χαβάης ωστόσο τα μοναδικής ομορφιάς τοπία του αποζημιώνουν τον ταξιδιώτη.

Σχετικά πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένα πανάρχαιο χωριό που χρονολογείται από τα μέσα του 14ου αιώνα με κατοικίες και ναούς της εποχής.

Με πάνω από εξήντα μαγευτικές παραλίες ιδανικές για θαλάσσια σπορ, θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε σε ποια να κολυμπήσετε.


Απολαύστε την τροπική ομορφιά του νησιού με πεζοπορία στο μονοπάτι Καλαλάου της ακτής Να Πάλι. Ακόμη επισκεφθείτε το φαράγγι Γουαϊμέα και το Μουσείο Γκρόουβ Φαρμ, όπου μπορείτε να δείτε από κοντά μία παραδοσιακή φυτεία ζαχαροκάλαμου.


Δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις όπως πουτίγκα καρύδας, χοιρινό καλούα και σολομό lomilomi και στολιστείτε με τις Lei, τις παραδοσιακές γιρλάντες με εξωτικά λουλούδια.


Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Λονδίνου και Σαν Φρανσίσκο είναι 23 ώρες και 52 λεπτά από την Αθήνα και 23 ώρες και 27 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μόναχο και Σαν Φρανσίσκο. 
Google+ Followers