Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Μελιτζάνες με πατάτες στο φούρνο


Ένα φαγητό πολύ νόστιμο και πολύ καλοκαιρινό. Εύκολο στην παρασκευή του και οικονομικό! Για να δούμε...




Τι χρειαζόμαστε:

2 μεγάλες μελιτζάνες

10 πατάτες

2 μεγάλες ντομάτες (1 τριμμένη + 1 σε φέτες)

100 γρ λευκό τυρί

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

2 φλυτζανάκια του καφέ με νερό

κεφαλοτύρι γαι το σερβίρισμα


Πώς το κάνουμε:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε και τις πατάτες μας με τον ίδιο τρόπο. 

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε τις πατάτες να ψηθούν και απο τις 2 μεριές μέχρι να γίνουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και βάζουμε τις μελιτζάνες. 

Μόλις είναι έτοιμες και αφού τις βάλουμε και αυτές σε απορροφητικό χαρτί, παίρνουμε την μία ντομάτα και την τρίβουμε και την άλλη την κόβουμε φέτες. 

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε όλες τις πατάτες όμοιόμορφα. Απο πάνω τρίβουμε το τυρί και πάνω απο το τυρί βάζουμε τις μελιτζάνες. Έπειτα ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και παίρνουμε τις φέτες και τις βάζουμε απο πάνω. 

Τέλος, ρίχνουμε 2 φλυτζανάκια του καφέ με νερό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C και το αφήνουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μας, περίπου 20'.


Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν είναι έτοιμο και το βάλουμε στα πιάτα, ρίχνουμε απο πάνω και κεφαλοτύρι για να δώσει ποιό ωραία γεύση. Καλή μας όρεξη!!!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs