Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Φρίκη στις ΗΠΑ: Ζευγάρι σκότωσε έγκυο για να κλέψει το παιδί της


Σοκαρισμένη παρακολουθεί η αμερικανική κοινή γνώμη τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τη δολοφονία μιας 22χρονης εγκύου...
στη Βόρεια Ντακότα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι πίσω από το βίαιο θάνατό της κρύβεται ένα ζευγάρι που ήθελε να κλέψει το αγέννητο παιδί της.



Η Σαβάνα Λα Φοντέν Γκρέιγουιντ ήταν οκτώ μηνών έγκυος όταν εξαφανίστηκε στις 19 Αυγούστου. Η σορός της εντοπίστηκε στον ποταμό Red River την Κυριακή, τυλιγμένη μέσα σε πλαστικό και σφηνωμένη πίσω από κορμό δέντρου. 


Η άτυχη 22χρονη 

Η αστυνομία της πόλης Φάργκο, της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής της πολιτείας, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για δολοφονία. Οι αρχές προχώρησαν ήδη στη σύλληψη ενός ζευγαριού, του 32χρονου Ουίλιαμ Χόεν και της 38χρονης Μπρουκ Κρους. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι δύο συλληφθέντες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν πώς είχαν ένα νεογέννητο βρέφος και έδωσαν στην αστυνομία δύο διαφορετικές εκδοχές. Η αστυνομία εικάζει ότι το υγιέστατο κοριτσάκι είναι η κόρη της Σαβάνα Λα Φοντέν Γκρέιγουιντ, κάτι το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί και μέσω εξέτασης DNA. 

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, η άτυχη 22χρονη είχε επισκεφτεί το σπίτι του ζευγαριού την ημέρα που εξαφανίστηκε. 


Κενά στις καταθέσεις 

H 38χρονη Κρους δήλωσε στην αστυνομία ότι η 22χρονη ήρθε στο σπίτι της και πως εκείνη της έδειξε πως να προκαλέσει πρόωρο τοκετό. Όπως ισχυρίστηκε, το θύμα επέστρεψε δύο ημέρες αργότερα στο σπίτι της και της παρέδωσε το βρέφος. 


Ο 32χρονος Χόεν / Φωτογραφία: (Cass County Sheriff's Office via AP)


Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να «εκμεταλλευτεί τη Σαβάνα σε μια προσπάθεια να πάρει το παιδί της και να το κρατήσει». 


Η 38χρονη Κρους / Φωτογραφία (Cass County Sheriff's Office via AP)


Με τη σειρά του, ο Χόεν δήλωσε στην αστυνομία ότι πριν από μερικές ημέρες επέστρεψε σπίτι του και είδε την σύντροφό του να καθαρίζει κηλίδες αίματος στο μπάνιο. «Αυτό είναι το μωρό μας, είναι οικογένειά μας» φέρεται να του είπε. Παραδέχτηκε δε, ότι πέταξε στα σκουπίδια πετσέτες λεκιασμένες με αίμα και ένα ζευγάρι παπούτσια. 

Η αυτοψία στην σορό της 22χρονης έδειξε ότι πέθανε από εγκληματική ενέργεια αλλά δεν διευκρίνιζε πώς ήρθε στον κόσμο το παιδί της. Ο Άστον Μαθένι, σύντροφος της άτυχης Σαβάνα και πατέρας του παιδιού, παραπονέθηκε ότι δεν του έχουν επιτρέψει να δει το παιδί επειδή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η εξέταση DNA. 

«Παραδέχονται ότι είναι το παιδί μας. Τους εγγυώμαι ότι αν το δω θα μπορέσω εγώ να τους πω εάν είναι το παιδί μας... Ο κόσμος μου έχει γκρεμιστεί. Μου έκλεψαν τον κόσμο μου» δήλωσε ο νεαρός στην τοπική εφημερίδα St Paul Pioneer Press. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs