Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Κλείδωσε η συνάντηση Τραμπ – Τσίπρα: Τι θα ζητήσει από τον Αλέξη. Ημερομηνία


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο το...
δεύτερο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία της επίσκεψης έκλεισε χθες και ο Λευκός Οίκος θα το ανακοινώσει επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται σημαντική, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε μία περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα.

Ο κ. Τραμπ δεν αναμένεται να ανακοινώσει δραματική αλλαγή για το μείζον θέμα της οικονομίας, αλλά σίγουρα θα αναφερθεί στην ανάγκη επενδύσεων, και θα υποστηρίξει την αναδιάρθρωση του χρέους, υποστήριξε διπλωματική πηγή.

Επίσης επιθυμεί να συζητήσει με τον κ. Τσίπρα το θέμα της Σούδας, για το οποίο “καίγονται” οι Αμερικανοί.

Είναι ένα θέμα για το οποίο ο Λευκός Οίκος θα προσπαθήσει να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού στη διάρκεια της επίσκεψης.

Πιθανότερη ημερομηνία για τη συνάντηση των δύο ηγετών είναι η 17η Οκτωβρίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένονται ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη προετοιμασία του εδάφους για τη συνάντηση αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε η επίσκεψη του Νίκου Παππά στις ΗΠΑ προ δύο εβδομάδων.

Οι δύο ηγέτες θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά.

Πάντως στην ολιγόλεπτη ομιλία τους στη Συνόδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον Μάιο, ο Τραμπ είχε δείξε θετική διάθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Σε παρακολουθώ. Έχετε καταφέρει να ανακάμψετε και αυτό είναι εκπληκτικό. Τα πάτε περίφημα. Η Ελλάδα είναι μία υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους» του είχε πει.

Google+ Followers