Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Πέταξαν ντομάτες στην Μέρκελ σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της (φωτό)


Προς το τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών...
, κάποιος -κάποιοι είχαν την ιδέα να τις πετάξουν δύο ντομάτες, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild». 

Όλα κυλούσαν υπέροχα χθες κατά την 40λεπτη ομιλία της Άνγκελα Μέρκελ σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της (CDU) στη Χαϊδελβέργη όταν άγνωστοι άρχισαν να πετούν δύο ντομάτες, από διαφορετική κατεύθυνση καθεμία. 

Ευτυχώς η «σιδηρά κυρία» Άνγκελα Μέρκελ αντέδρασε ήρεμα μετά τον... «ντοματοπόλεμο». 

Κοίταξε την πρώτη ντομάτα που έπεσε κοντά στα πόδια της με τον φακό να την απαθανατίζει χαμογελαστή. Στη συνέχεια η Μέρκελ έσπευσε να βοηθήσει τη δημοσιογράφο που βρισκόταν κοντά και φορούσε λευκή μπλούζα. Οι πιτσιλιές από τη ρίψη της ντομάτας αποτυπώθηκαν στην μπλούζα της με την Γερμανίδα καγκελάριο να σπεύδει να της προσφέρει ένα χαρτομάντιλο. Αλλά και η Μέρκελ δέχτηκε λίγες πιτσιλιές στο σακάκι της. 

Προς το τέλος της εκδήλωσης, κάποιος-κάποιοι είχαν την ιδέα να τις πετάξουν δύο ντομάτες, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild». 

Ποιος σκέφτηκε να πετάξει ντομάτες στη Μέρκελ, η οποία, όλως τυχαίως φορούσε χθες ένα σακάκι στο χρώμα του λαχανικού; Πιθανότατα κάποιος που δεν ασπάζεται τις ιδέες της αλλά εμπνεύστηκε από το σακάκι της, ήθελε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στην πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Welt», περίπου τρεις χιλιάδες άτομα παραβρέθηκαν στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση ενώ πριν ξεκινήσει την ομιλία της η Γερμανίδα καγκελάριος, υπήρξαν κάποιοι που φώναζαν: «Προδότες» και «Ψεύτες». 
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η πρώτη ντομάτα πέρασε ξυστά από τη Μέρκελ και προσγειώθηκε κοντά στα πόδια της. Η δεύτερη ντομάτα έχασε εντελώς το στόχο της. Επισήμως ανακοινώθηκε από την αστυνομία ότι δύο ντομάτες «εκτοξεύτηκαν» από διαφορετικά σημεία -και οι δύο όμως είχαν στόχο τη Μέρκελ.

Όσο για το ποιος πέταξε ντομάτες στη Μέρκελ, η ταυτότητά του παραμένει προς το παρόν άγνωστη.

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση των «Stern» και «RTL» έδειξε πως, το 47% των Γερμανών προτιμούν τη Μέρκελ για καγκελάριο της χώρας ενώ το 21% επιλέγει τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς. Tο ποσοστό της αποχής αγγίζει το 25%.

Google+ Followers