Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Την Τουρκάλα που μας έφτασε στα Ίμια ψάχνει ο Ερντογάν


Συναγερμός έχει σημάνει στο επιτελείο του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω της κυρίας Μεράλ Αξενέρ....
Η πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ερμπακάν την περίοδο 1996-1997 και βουλευτής την περίοδο 2007-2015, 





απασχολεί την πολιτική συζήτηση στην Τουρκία, καθώς αφού ήρθε σε ρήξη με τον αρχηγό του κόμματος των «γκρίζων λύκων» (MHP) που την «φιλοξενούσε», εξήγγειλε την δημιουργία δικού της κόμματος και θεωρείται από πολλούς η πιο σημαντική αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του 2019.


Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η είδηση όμως για πολλά ΜΜΕ στην Τουρκία σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένη διπλωματική πηγή που μίλησε στο Newsbeast.gr βρίσκεται στις συζητήσεις που έχουν να κάνουν με το αντίδοτο που ψάχνει ο Ερντογάν και οι «σύμμαχοι» του στο MHP, ενάντια στην Αξενέρ.

Σε αυτές ακούγεται το όνομα της αντι-Αξενέρ. Της γυναίκας που ο Ερντογάν θέλει ως υποψήφια του MHP έτσι ώστε να κόψει την φόρα της Αξενέρ.

Το όνομα που ακούγεται είναι εκείνο μια παλιάς γνώριμης των Ελλήνων από την δεκαετία του '90: Τανσού Τσιλέρ. Το όνομα της μοναδικής πρωθυπουργού της Τουρκίας, μέχρι σήμερα, που συνέδεσε το όνομά της στο θυμικό των Ελλήνων με την κρίση των Ιμίων, εξετάζεται από τους κύκλους του Ερντογάν, παρότι είναι πλέον στα 71 της, ως η μοναδική δυναμική γυναικεία φιγούρα που θα μπορούσε σαν «κεραυνός», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η διπλωματική πηγή, να πλήξει την ανοδική πορεία της Αξενέρ.

Αν και η συζήτηση αυτή είναι ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο και πέρα από το επιτελείο του Ερντογάν και απασχολεί κυρίως μερίδα του Τύπου στην γειτονική χώρα, δεν αποκλείεται τελικά, αν δεν υπάρξει άλλη εναλλακτική λύση ή κάποιο…σκάνδαλο που θα καταβαραθρώσει τα δημοκοπικά ποσοστά της Αξενέρ, να δούμε την Τσιλέρ «καβάλα» στο άρμα των «Γκρίζων Λύκων» και μέσω αυτών του Ερντογάν, να «καλπάζει» προκειμένου να ανακόψει την πορεία της πρώην «Λύκαινας», όπως αποκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ την Αξενέρ, αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο για τον «Σουλτάνο».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs