Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Απαγορεύτηκε στη Ρωσία η οδήγηση σε όσους έχουν κάνει... αλλαγή φύλου!


Το μέτρο του Ρώσου προέδρου που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Μετά από διάταγμα του Ρώσου πρόεδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεβ, που υπογράφηκε στις...
29 Δεκεμβρίου του 2015, απαγορεύτηκε η οδήγηση αυτοκινήτων στα διεμφυλικά άτομα στη χώρα.





Μάλιστα, η απαγόρευση ισχύει ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν διαταραχές φύλου, σeξουαλικές και ψυχολογικές διαταραχές, καθώς και προβλήματα με τον σeξουαλικό τους προσανατολισμό.

Η ρωσική κυβέρνηση πιστεύει πως οι άνθρωποι που έχουν κάνει αλλαγή φύλου έχουν ψυχολογικές διαταραχές, γι' αυτό και δεν πρέπει να πιάνουν τιμόνι σε μια χώρα όπως αυτή, που καταλαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στη συχνότητα των αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων.

Επιπλέον, η οδήγηση απαγορεύεται και στους φετιχιστές, στους επιδειξιομανείς και στους ηδονοβλεψίες, σύμφωνα με τον νέο νόμο.

Όπως ήταν επόμενο, η απόφαση αυτή έφερε έντονη αντίδραση στη χώρα, με πλήθος διαμαρτυριών και με τους ψυχολόγος να υποστηρίζουν την αντίθεσή τους σε όλη αυτήν την κατάσταση και τους δικηγόρους που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα να λένε πως θα ζητήσουν διευκρινίσειςκαι πως θα συνεργαστούν με διάφορους διεθνείς οργανισμούς, ώστε να τον καταργήσουν.

Πάντως, ο επικεφαλής της Ένωσης των Επαγγελματιών Οδηγών, Alexander Kutov, συμφωνεί με το παραπάνω διάταγμα και, όπως δήλωσε στο BBC, το θεωρεί μια καλή ιδέα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs