Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Aυστραλία: Χάκερ έκλεψαν δεδομένα για μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία


Τα αμυντικά προγράμματα της Αυστραλίας έβαλε στο μάτι χάκερ (ή χάκερς), ο οποίος έκλεψε από...
προμηθευτή της κυβέρνησης δεδομένα περίπου 30 GB, που περιείχαν μεταξύ άλλων λεπτομέρειες για νέα μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία.
Η αυστραλιανή κυβέρνηση τόνισε ότι τα τα δεδομένα αυτά ήταν μεν εμπορικά ευαίσθητου χαρακτήρα, αλλά όχι απόρρητα, ενώ επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει αν κρύβεται κάποιο κράτος πίσω από την κυβερνοεπίθεση.

Η επίθεση του μυστηριώδους χάκερ “Alf”, όπως τον βάφτισαν Αυστραλοί αξιωματούχοι υπεύθυνοι ασφαλείας του κυβερνοχώρου, ξεκίνησε τον Ιούλιο του περασμένου έτους, αλλά οι αρμόδιες αρχές ειδοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.

«Μπορεί να είναι κάποιος κρατικός ή μη κρατικός παράγοντας», είπε ο υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Κρίστοφερ Πάιν για τον άγνωστο δράστη. «Μπορεί να είναι κάποιος που εργάζεται για άλλη εταιρεία». Ο υπουργός επεσήμανε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η κλοπή δεν συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αυστραλίας.

Τα δεδομένα που εκλάπησαν περιλαμβάνουν πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα μαχητικών F-35 Joint Strike Fighter της Αυστραλίας κόστους 13 δισ δολαρίων, τα μεταγωγικά αεροσκάφη C130, τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα P-8 Poseidon και κάποια πολεμικά πλοία.

Google+ Followers