Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

Έτσι «τελειώνουν» τους... ισλαμιστές στη Ρωσία


Εν αντιθέσει με την Ευρωπαϊκή ολιγωρία, όσον αφορά την καταπολέμηση ισλαμιστικών «κύκλων» έτοιμων να προχωρήσουν σε ...
τρομοκρατικές ενέργειες, στη Ρωσία η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.
Ειδικότερα, ένας πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους που δρούσε στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου και έπαιρνε εντολές από το εξωτερικό εξαρθρώθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας.

Οι ισλαμιστές σχεδίαζαν εκρήξεις σε πολυσύχναστες περιοχές και σε εγκαταστάσεις υποδομής, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Ως αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας σταμάτησε τις δραστηριότητες ενός μυστικού πυρήνα της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Τα μέλη του πυρήνα σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις το Σεπτέμβριο του 2017 σε πολυσύχναστους χώρους και σε εγκαταστάσεις υποδομής».

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές, όπλα και χειροβομβίδες

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, ο ισλαμιστικός πυρήνας περιλαμβάνει ρώσους υπηκόους από την περιοχή του Βορείου Καυκάσου και ελεγχόταν από ξένους παράγοντες. Συνελήφθησαν όλοι οι ισλαμιστές, ενώ κατασχέθηκαν δύο ισχυρές αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές, όπλα και χειροβομβίδες.

Google+ Followers