Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Γιατί ανησυχούν Ιεράρχες και Αγιορείτες;


Κλέαρχος Τσαουσίδης

Διαβάζω τα περισπούδαστα που αναφέρουν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και οι αγιορείτες μοναχοί, απαιτώντας ...
να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου. 
Είχε προηγηθεί μια απίστευτη δήλωση του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου που χαρακτήριζε τη δυνατότητα επιλογής φύλου ως «παιχνιδίσματα, εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας».

Οι ιεράρχες κραυγάζουν για διχασμό και αποφαίνονται ότι «η νομική κατοχύρωση της ρευστότητας της προσωπικής ταυτότητας είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει». Τα ανθρώπινα δικαιώματα προφανώς και δεν χωρούν στη σκέψη τους. Περισσεύουν.

Μα τι ενοχλεί τους άγιους πατέρες; Τους υποχρεώνει ο νέος νόμος να δηλώνουν υποχρεωτικά τη σεξουαλική τους προτίμηση; Προαιρετική είναι η επιλογή ταυτότητας φύλου, δεν είναι υποχρεωτική όπως π.χ. συνέβαινε με το μάθημα των Θρησκευτικών, ή συμβαίνει με τη φορολόγηση των πολιτών για τη μισθοδοσία των ιερέων. Δηλαδή, εγώ φορολογούμαι για να σιτίζονται και οι ιερείς ασχέτως αν είμαι υλιστής, βουδιστής ή αγνωστικιστής. Πόσο δημοκρατικό, έ;

Αρα προς τι ο πανικός; Εκαστος δύναται μεν να ζητά την επιβεβαίωση του φύλου του, αλλά και να το κρύβει, κάτι σύνηθες σε όλες τις συντηρητικές κοινωνίες.

Το αυτοδιοικούμενο του Αγίου Ορους απαγορεύει μεν στην ελληνική Πολιτεία να ανακατεύεται στα των μοναχών, αλλά αναλογικά και σύμφωνα με κάθε σύμβαση δεν επιτρέπει την ανάμιξη των μοναχών στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας από την κυβέρνηση που ο ελληνικός λαός εκλέγει. Επίσης, η κατάσταση στο Αγιον Ορος δεν επιτρέπει να επικαλούνται την αγιότητά τους οι γέροντες που αντί να επαίρονται σαν ακτήμονες και ανέστιοι, διαπρέπουν στο real estate, πουλάνε τεράστιες εκτάσεις στη Χαλκιδική αλλά και λιμνοθάλασσες, κατέχουν ένα μεγάλο μέρος των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Επικαλούνται μάλιστα βυζαντινά χρυσόβουλα ή σουλτανικά, ναι σουλτανικά, φιρμάνια για να κατοχυρώσουν την κτήση εκτάσεων, αλλά διεκδικούν και την ηθική δικαίωση!

Και αλήθεια, επειδή οι αγιορείτες απαιτούν να διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία ό,τι αυτοί πρεσβεύουν, μήπως θα έπρεπε να διδάσκονται τα ίδια παιδιά στο μάθημα της Ιστορίας τη στάση των αγιορειτών απέναντι στους κατά καιρούς δυνάστες; Η επιστολή “Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον” περιέχει και μιαν ενδεικτική για τα ενδιαφέροντα των αγιορειτών παράγραφο. Αντιγράφω: «Οι μοναχοί του Ορους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγονται θα διατηρήσουσιν τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ’ απολαύουσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων (…)». Τα πεκούνια και τα λατιφούντια…

Οι υπόλοιποι Ελληνες, στη Βόρεια Ελλάδα, βίωναν ήδη την Κατοχή.

Ποιος τελικά επιδιώκει τον Διχασμό; Η απάντηση έχει καταγραφεί στην ελληνική Ιστορία με τη στάση της ηγεσίας της Εκκλησίας απέναντι σε όλους τους δικτάτορες ή κατακτητές. Μοναδικό δόγμα η φράση: «Με το ντοβλέτι, πάντα!»

Google+ Followers