Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Αυτό είναι το πιο όμορφο σημείο του προσώπου σύμφωνα με άνδρες και γυναίκες


Τελικά και οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες συμφωνούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο!

Μια νέα επιστημονική μελέτη....
που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolution and Human Behaviour, δίνει την απάντηση στο ερώτημα : Ποιο είναι το πιο όμορφο σημείο ενός προσώπου!
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, με επικεφαλής τον ψυχολόγο Ντάνιελ Γκιλ από το Πανεπιστήμιο του Γουίντσεστερ, άντρες και γυναίκες συμφωνούν πως τα μάτια παίζουν ρόλο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο παιχνίδι της ερωτικής έλξης.

Οι περισσότερες μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα σχετικά με την ομορφιά έχουν εστιάσει στη συμμετρία ή στη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών του προσώπου. Αυτή τη φορά, οι ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να κρίνουν πόσο όμορφο είναι ένα πρόσωπο με βάση μεμονωμένα χαρακτηριστικά όπως τα μάτια, η μύτη, τα χείλη και τα μαλλιά.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχοντες είδαν έγχρωμες φωτογραφίες 32 αντρών και 32 γυναικών νεαρής ηλικίας και έπρεπε στη συνέχεια να βαθμολογήσουν το κάθε χαρακτηριστικό του προσώπου. Καμία από τις φωτογραφίες δεν περιλάμβανε μακιγιάζ, γένια ή μούσια, κοσμήματα ή άλλα αξεσουάρ, ώστε η αξιολόγηση των συμμετεχόντων να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική.


Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων οδήγησαν τους στα εξής συμπεράσματα:

- Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα μάτια και στα μαλλιά και λιγότερη στη μύτη και στα χείλη όταν κοιτάζουν ένα γυναικείο ή ένα αντρικό πρόσωπο αντίστοιχα. Επίσης, οι άντρες δίνουν σημασία γενικώς στο πρόσωπο ενός ανθρώπου του αντίθετου φύλου ενώ οι γυναίκες όχι.

- Όταν κοιτάζουν ένα πρόσωπο του ίδιου φύλου, οι γυναίκες εστιάζουν περισσότερο στα μάτια και στα μαλλιά και όχι τόσο στη μύτη ή σε ολόκληρο το πρόσωπο, ενώ οι άντρες εστιάζουν στα μάτια και στα μαλλιά και θεωρούν ασήμαντα τα χείλη και τη μύτη.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο «καθρέφτης της ψυχής» παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της έλξης και ένα βλέμμα είναι αρκετό για να κερδίσει το ενδιαφέρον του αντίθετου φύλου.

Πηγή: onmed

Google+ Followers