Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Εξαφάνισαν κασέτες της ΕΥΠ για τους λαθρέμπορους πετρελαίου


Στην εναγώνια προσπάθειά τους να προστατέψουν τους μεγαλόσχημους παράγοντες που πρωταγωνιστούν στο λαθρεμπόριο πετρελαίου...
, οι αρμόδιοι του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, 




εξαφάνισαν κασέτες της ΕΥΠ, με χιλιάδες ώρες συνομιλιών και οι οποίες αποκάλυπταν όλο το κύκλωμα των λαθρεμπόρων αλλά και τις βρόμικες συναλλαγές με επίορκους κρατικούς υπαλλήλους.

Ο κοριός της ΕΥΠ, υπέκλεψε όλες τις συνομιλίες από δεκάδες λαθρέμπορους πετρελαίου, καταγράφοντας παράλληλα και τους αχυράνθρωπους και τις εταιρείες που είχαν στηθεί για την πλέον κερδοφόρα μπίζνα.

Επειδή ο κοριός δεν κάνει εξαιρέσεις, κατέγραψε και τα νταραβέρια που είχαν τα στελέχη του λιμενικού με τους λαθρεμπόρους από τους οποίους πληρώνονταν με μηνιαία βάση με μαύρα για να κάνουν τα στραβά μάτια.

Μάλιστα τα επίορκα στελέχη του Λιμενικού, λειτουργούσαν στην κυριολεξία σαν βαποράκια στο σύστημα των λαθρεμπόρων και τους ειδοποιούσαν για ενδεχόμενους ελέγχους.

Οι κασέτες της ΕΥΠ κατά περίεργο τρόπο εξαφανίστηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας προφανώς με άνωθεν εντολή. Μάλιστα κάποια στελέχη του ΥΠΕΝ επικαλέστηκαν το πρόβλημα του μεταναστευτικού, υποστηρίζοντας ότι αν άρχιζε έρευνα με βάση το υλικό των υποκλοπών το Λιμενικό θα είχε αποδεκατιστεί, αφού ήταν πολλοί οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των λαθρεμπόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κοριός κατέγραψε από τότε τα νταραβέρια που είχαν οι ιδιοκτήτες του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», που βυθίστηκε και μετέτρεψε τον Σαρωνικό σε μαύρη θάλασσα αλλά και τα περίεργα ναυάγια στα οποία εμπλέκεται ναυτιλιακή εταιρεία που είχε αναλάβει στην αρχή την απάντληση του πετρελαίου.

Η εξασφάλιση των ντοκουμέντων που έκαιγαν τους λαθρεμπόρους, αποδεικνύουν στις σχέσεις αίματος που είχαν τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τους νονούς που διακινούν λαθραίο πετρέλαιο.

Μια σχέση διαχρονική που είχε διαβρώσει όπως ήταν αναμενόμενο και τις διωκτικές αρχές.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που κατηγορούν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για ολιγωρία στην υπόθεση της βύθισης του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», επιταχύνοντας τη δικαστική διερεύνηση για το λαθρεμπόριο.

Οι εξαφανισμένες κασέτες της ΕΥΠ, θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για μια μεγάλη δικαστική έρευνα για να εντοπιστεί το κύκλωμα των λαθρεμπόρων και των επίορκων λιμενικών.

Αυτοί που γνωρίζουν το υλικό που έχει καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ, μιλούν για καυτές συνομιλίες που θα προκαλέσουν πάταγο, γιατί αποκαλύπτουν όχι μόνο τους μπροστινούς που χρησιμοποιούνται για το λαθρεμπόριο, αλλά τους μεγαλόσχημους που συνδέονται με κορυφαίους πολιτικούς του λεγόμενου παλιού πολιτικού συστήματος.
Πηγή: kontranews.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs