Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Γιατροί κατάφεραν να χαρίσουν σε αγόρι με δόντια λαγού ένα όμορφο χαμόγελο (φωτό)


Τα παιδιά στο σχολείο τον φώναζαν «αγόρι-λαγό» και τον κορόιδευαν εξαιτίας των δοντιών του...
αλλά οι γιατροί κατάφεραν να του χαρίσουν ένα υπέροχο χαμόγελο!

Το 2012, ο Έβαν Χίλ ήταν ένα 12χρονο αγόρι που ζούσε στην Νέα Ζηλανδία. Παρόλο που ήταν φιλικό και ευγενικό παιδί, η εξωτερική του εμφάνιση τον έκανε θύμα ασταμάτητων πειραγμάτων. Ο Έβαν γεννήθηκε με 2 πολύ μεγάλα μπροστινά δόντια που τον δυσκόλευαν να μιλήσει και να κλείσει το στόμα του.

Η μητέρα του, η Μπάρμπαρα, δεν άντεχε να βλέπει τον γιο της πονάει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Η ορθοδοντική θεραπεία ήταν πανάκριβη και η οικογένεια του Έβαν δεν είχε τα απαιτούμενα χρήματα. Τότε, ο Έβαν εμφανίστηκε σε μια εκπομπή στην Νέα Ζηλανδία και μοιράστηκε την ιστορία του. Η οικογένεια δεν περίμενε ποτέ αυτό που ακολούθησε.


Ο Έβαν άκουγε ενοχλητικά αστεία και πειράγματα για τα μεγάλα δόντια του σχεδόν από τότε που γεννήθηκε. Κανονικά, η άνω γνάθος πρέπει να έχει κλίση 2 μοιρών, αλλά του Έβαν είχε κλίση 12 μοιρών. Επίσης, υπήρχε χάσμα 2 εκατοστών μεταξύ των άνω και κάτω δοντιών. Η ορθοδοντική θεραπεία κόστιζε περίπου 10.000 ευρώ και η οικογένεια του Έβαν δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά. YouTube / Newshub Στην Νέα Ζηλανδία, η βασική οδοντιατρική θεραπεία είναι δωρεάν για ασθενείς κάτω των 18 ετών, αλλά ο Έβαν δεν συμπεριλαμβανόταν σε αυτό, καθώς χρειαζόταν εξειδικευμένη ορθοδοντική θεραπεία.


Η μητέρα του ανέφερε ότι η οικογένεια σκεφτόταν να βάλει υποθήκη το σπίτι για να πληρώσει για την θεραπεία του Έβαν. Ωστόσο, πριν χάσουν κάθε ελπίδα ο Έβαν εμφανίστηκε στην εκπομπή Campbell Live και μοιράστηκε την ιστορία του με τους τηλεθεατές. Αυτή η στιγμή του άλλαξε την ζωή για πάντα. YouTube / Newshub Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου 100.000 ευρώ. Η Μπάρμπαρα ήταν συγκλονισμένη από την γενναιοδωρία του κόσμου και ο Έβαν μπόρεσε επιτέλους να κάνει την ορθοδοντική θεραπεία που χρειαζόταν. YouTube / Newshub Μέρος των χρημάτων πήγε σε άλλα παιδιά που χρειάζονταν και αυτά εξειδικευμένες ορθοδοντικές θεραπείες. Πέντε χρόνια αργότερα και μετά από πολλές ορθοδοντικές θεραπείες, ο Έβαν μπόρεσε να βγάλει τα σιδεράκια του.Google+ Followers

Συνεργαζόμενα Blogs