Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Σάλος στο Βέλγιο με «εκπαιδευτική» ιστοσελίδα που διδάσκει τεχνικές στο σeξ σε επτάχρονα παιδιά!


Σάλο έχει προκαλέσει στη βελγική κοινή γνώμη μια ιστοσελίδα σeξουαλικής διαπαιδαγώγησης, η οποία...
δίνει συμβουλές σε επτάχρονα παιδιά για συγκεκριμένες τεχνικές στο σeξ με σκίτσα που παραπέμπουν σε ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου!

Το βελγικό site με την επωνυμία "Alles Over Seks" -δηλαδή «Tα Πάντα Γύρω από το Σeξ »- δημιουργήθηκε πριν από εννέα χρόνια από την Sensoa, έναν οργανισμό για τη σeξουαλική υγεία. Τα λεπτομερή, εικονογραφημένα (με σκίτσα) άρθρα περιγράφουν μια ποικιλία σeξουαλικών τεχνικών με κάθε λεπτομέρεια, ενώ δίνονται συμβουλές για την αντισύλληψη, τις σeξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και το στοματικό σeξ -περιλαμβανομένης και μιας τεχνικής ονόματι «κολιμπρί».

Αν και απευθυνόταν αρχικά σε 15χρονους μαθητές και μαθήτριες, τα βελγικά σχολεία προτείνουν ακόμη και σε επτάχρονα παιδιά να επισκέπτονται την ιστοσελίδα.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το site περιλαμβάνεται στον «Οδηγό Νεολαίας», ένα συμβουλευτικό εγχειρίδιο που διανέμεται με την υποστήριξη της φλαμανδικής κυβέρνησης σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο βόρειο τμήμα του Βελγίου.

Η ιστοσελίδα έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες σε γονείς, που θεωρούν ότι το περιεχόμενό της είναι ακατάλληλο για παιδιά, ενώ και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας διαμαρτύρονται ότι το site εστιάζει ιδιαίτερα στις τεχνικές και όχι τις συναισθηματικές πτυχές του σεξ.

O Φρέντερικ Λερ είπε ότι σοκαρίστηκε όταν είδε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που πρότειναν οι σχολικές αρχές στα δυο παιδιά του ηλικίας επτά και εννέα ετών. «Θα το αποκαλούσα διαστροφή. Είναι μεν καλό που υπάρχει ένα τέτοιο site, αλλά δεν νομίζω τα παιδιά να ρωτούν πόσες στάσεις υπάρχουν στο σeξ κι αν χρειάζονται σεξουαλικά βοηθήματα.»

Σοκαρισμένη δήλωσε κι η εκπρόσωπος της οργάνωσης «Καθολική Εκπαίδευση». «Είναι θέμα των γονιών να μιλήσουν για το θέμα αυτό με τα παιδιά τους», είπε η Μαρίκε φαν Μπόγκαερτ. «Θα έπρεπε να δίνουμε στα 11χρονα και τα 12χρονα πληροφορίες για τη σεξουαλικότητα, που θα είναι κατάλληλες για την ηλικιακή τους ομάδα».

Ωστόσο, ο υπουργός Νεολαίας -και εκπρόσωπος της Sensoa- Σβεν Γκατς λέει ότι δεν βλέπει να υπάρχει θέμα. «Η αλήθεια είναι ότι οι νέοι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το σeξ (ενίοτε ίσως και συχνότερα από ό,τι νομίζουμε) ή είναι απλώς περίεργοι. Καλύτερα, λοιπόν, να τους δίνουμε το αναγκαίο πλαίσιο, καθοδήγηση και πληροφορίες. Και καλύτερα να αρχίζουμε νωρίς παρά αργά», σχολίασε στο Facebook.

Google+ Followers