Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

Μυτιλήνη: 10χρονο αγόρι ποδοπατήθηκε σε βάρκα από πανικόβλητους συνεπιβάτες του


Συγκλονίζουν οι πληροφορίες για τον θάνατο του αγοριού από το Αφγανιστάν

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας έλαβαν χώρα σήμερα...
στο λιμάνι της Μυτιλήνης. 
Η μητέρα του 10χρονου αγοριού από το Αφγανιστάν που εντοπίστηκε το πρωί ποδοπτημένο σε λέμβο που ήρθε από τα απέναντι παράλια, αποπειράθηκε να πέσει στη θάλασσα και να βάλει τέλος στη ζωή της. Ευτυχώς με την παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος μια δεύτερη τραγωδία αποφεύχθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν ως τώρα γνωστά, το παιδί περνούσε στη Λέσβο με την οικογένεια του, τους γονείς του και τα δυο μικρότερης ηλικίας κορίτσια αδέλφια του. Σκάφος της βουλγαρικής ακτοφυλακής που επιχειρεί στην περιοχή στα πλαίσια της δύναμης της Φρόντεξ, εντόπισε τη βάρκα μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και την πλησίασε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διάσωσης των επιβαινόντων.

Για άγνωστους όμως λόγους (κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες δεν συνεργάζονταν θεωρώντας ότι το σκάφος είναι τουρκικό και θα τους επιστρέψει στην Τουρκία) προκλήθηκε πανικός. Όταν τελικά το βουλγαρικό σκάφος σταμάτησε τη βάρκα με τους 66 επιβαίνοντες και τους διέσωσε διαπίστωσε την ύπαρξη του παιδιού που δεν είχε τις αισθήσεις του.

Με άλλο ταχύπλοο που διαθέτει το σκάφος της Φρόντεξ, το παιδί μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης με συμπτώματα ασφυξίας και από εκεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου και κατέληξε.

Οι 66 επιβαίνοντες στη λέμβο μεταξύ τους οι γονείς και τα αδέλφια του άτυχου 10χρονου Αφγανού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στις πρώτες τους καταθέσεις οι γονείς του παιδιού υποστηρίζουν ότι το παιδί τους ποδοπατήθηκε από τους πανικόβλητους επιβαίνοντες στην πλαστική βάρκα πρόσφυγες και μετανάστες που διαγκωνίζονταν για να ανεβούν στο βουλγαρικό διασωστικό σκάφος.

Google+ Followers