Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Λ.Μπόμπολας: Ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη κατά του επιχειρηματία - Δωροδοκούσε υπαλλήλους


Σε βάρος του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για...
το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση στην οποία προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Εκτός από τον Λεωνίδα Μπόμπολα , η ποινική δίωξη αφορά και δυο πρόσωπα που συνδέεονται με την εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ (ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 90%).

Η συγκεκριμένη υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών μετά την απόρριψη αιτήματος έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο για κατηγορίες σχετικές με δωροδοκίες και χρηματισμό με απώτερο σκοπό η εταιρία συμφερόντων του να κερδίσει το διαγωνισμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Πάφο.

Μάλιστα, οι αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα με βάσει το ένταλμα που είχαν εκδώσει σε βάρος του κυπριακές αρχές. Σύμφωνα με αυτό ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση.

Ωστόσο, το ένταλμα των κυπριακών αρχών για έκδοση του επιχειρηματία στη Μεγαλόνησο είχε απορριφθεί από το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με το σκεπτικό πως αν πράγματι είχε διαπραχθεί το αδίκημα της δωροδοκίας, η χώρα τέλεσης του συγκεκριμένου αδικήματος είναι η Ελλάδα και ως εκ τούτου ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί εδώ

Google+ Followers