Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Αποκάλυψη: Έτσι βρήκαν νεκρή την Χριστίνα Ωνάση μέσα στο μπάνιο της


Την δραματική στιγμή που εντόπισε το άψυχο σώμα της Χριστίνας Ωνάση περιγράφει η επιστήθια φίλη της, σπάζοντας την σιωπή της μετά από...
27 χρόνια.




Σε βιβλίο της, η Μαρίνα Dodero, ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή την Χριστίνα, αλλά και ο πρώτος που την είδε νεκρή, συγκλονίζει.

«Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου του 1988. Κατά τη διάρκεια του δείπνου η Χριστίνα άρχισε να μιλά για τον πατέρα και τον αδελφό της και για ένα σωρό άλλα πράγματα που συνήθως δεν ανέφερε ποτέ. Ήταν σαν να περνούσε μια διαδικασία κάθαρσης μιλώντας για την αγάπη που δεχόταν από τους γύρω της. Μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο και μου είπε καληνύχτα στα ελληνικά. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα ζωντανή. Την επόμενη μέρα σηκώθηκα στις 10 και ρώτησα την Ελένη, την οικονόμο, πού ήταν η Χριστίνα. Μου είπε ότι ακόμη κοιμόταν. Πήγα στο δωμάτιό της και από την κλειδαρότρυπα είδα φως», γράφει.


Και συνεχίζει: «έπειτα, άνοιξα την πόρτα και ξαφνιάστηκα όταν είδα το κρεβάτι στρωμένο, με πεταμένα ρούχα επάνω του. Η πόρτα του μπάνιου ήταν μισάνοιχτη και ακουγόταν τρεχούμενο νερό. Μπήκα στο μπάνιο και την είδα από πίσω, καθισμένη στημένα και με το κεφάλι της σχεδόν ίσιο. Χωρίς να την αγγίξω και ούτε καν να της μιλήσω, πήγα να πω στην Ελένη ότι η Χριστίνα είχε αποκοιμηθεί, πράγμα που συνέβαινε συχνά. Η Ελένη ήρθε στο μπάνιο να με βοηθήσει να τη σηκώσουμε και να τη μεταφέρουμε στο κρεβάτι, αλλά όταν είδε το πρόσωπό της άρχισε να φωνάζει “είναι νεκρή!”. Την ξάπλωσαν σε μια πετσέτα στο πάτωμα, στο μπάνιο. Θυμάμαι ξεκάθαρα ότι τα μάτια της ήταν ορθάνοιχτα, κοιτάζοντας το άπειρο. Κλαίγοντας και εκτός εαυτού, ήμουν σίγουρη ότι ήταν ακόμα ζωντανή και ότι έπρεπε να τηλεφωνήσω στον γιατρό».

Από το βιβλίο δεν λείπει και η περιγραφή των τελευταίων στιγμών της Χριστίνας, καθώς η Μαρίνα, η οποία είναι και νονά της Αθηνάς Ωνάση, πέρασε μαζί της το Σαββατοκύριακο πριν «φύγει», στα περίχωρα του Μπουένος Αϊρες, ενώ η ίδια εξηγεί τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε τώρα να γράψει το βιβλίο, παρά το ότι κατά καιρούς είχε δεχθεί οικονομικά δελεαστικές προτάσεις για να το κάνει.


«Έγραψα όταν ήμουν σε θέση να το κάνω. Κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι εμπορευματοποίησα μια φιλία. Κάνουν λάθος. Έχουν γραφτεί πολλές ανακρίβειες για τη Χριστίνα. Θέλησα να μάθει ο κόσμος ποια πραγματικά ήταν. Η Χριστίνα ήταν μια ευαίσθητη, μοναχική ψυχή που βοηθούσε διαρκώς τον κόσμο και κυνηγούσε απελπισμένα την ευτυχία», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχεται πως έκανε χρόνια να ξεπεράσει τον θάνατο της επιστήθιας φίλης της, αλλά και ότι της λείπει.

Μάλιστα, με αφορμή την επέτειο του θανάτου της, «ανέβασε» στα social media μία κοινή φωτογραφία τους από βραδινή έξοδο, υπό την λεζάντα «ένας ακόμη χρόνος από την αναχώρησή σου. Θα σε θυμάμαι για πάντα!».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs