Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών σήμερα


Τετράωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ)...
Η στάση εργασίας θα ισχύσει από τις 11:00 έως τις 15:00.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 12:00.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για το ιατρικό μισθολόγιο, εναντιώνονται στις απολύσεις επικουρικών γιατρών και απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δημόσια - δωρεάν υγεία για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, για το ιατρικό μισθολόγιο η ΟΕΝΓΕ αναφέρει: «Οι μειώσεις στις καθαρές τακτικές αποδοχές είναι από 30-40 ευρώ τον μήνα για τους Επιμελητές Β, 50 – 60 ευρώ για τους Επιμελητές Α και φτάνουν τα 80 - 90 ευρώ για τους Διευθυντές.-Οι μειώσεις έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/17 και οι κρατήσεις θα γίνονται σε μία ή περισσότερες δόσεις.

-Οι μειώσεις προέρχονται από την ένταξη του επιδόματος βιβλιοθήκης στο βασικό μισθό που πριν ήταν αφορολόγητο και από την αύξηση των κρατήσεων υπέρ του ΜΤΠΥ από το 4 στο 4,5%.

-Οι μειώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες με τη νέα μείωση του αφορολόγητου, μνημονιακό μέτρο που θα αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2018 αν δεν πιαστεί ο στόχος για τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα».

Google+ Followers

Συνεργαζόμενα Blogs